Baixar la velocitat en benefici de la comunitat


Les propostes d'accions en benefici de projectes locals estan prenent protagonisme. Ens arriba ara la iniciativa que ha tirat endavant l'ajuntament d'Amsterdam amb els conductors motivats per les accions en positiu. Per això ha instal.lat uns panells indicatius de la velocitat en que circula cada vehicle que hi passa pel costat però, l'objectiu no és penalitzar amb una multa als que sobrepassen el límit, sinó premiar als que no la superen amb 3 cèntims que revertiran en un projecte local.

En el portal thefuntheory.com podeu trobar algun dels exemples d'aquesta nova tendència, que busca les repercussions en positiu de campanyes que afecten gairebé tothom. Els origens d'aquesta iniciativa ve dels països nòrdics. En el cas d'Amsterdam, l'objectiu no és castigar als conductors que corren massa, sinó premiar als que aixequen el peu de l'accelerador. D'aquesta manera, cada vegada que un conductor  viatja per sota del límit de velocitat, l'ajuntament inverteix 3 cèntims en finançar algun projecte local. Així manera, s'ha comprovat que els conductors en general són més propensos a disminuir la velocitat a mesura que es veuran directament afectats, en positiu.
Aquesta iniciativa està en línia amb el projecte Fun Theory desenvolupat per Volkswagen, que defensava que podem arribar a més persones que respectic el límit de velocitat gràcies al que és divertit de fer. En el vídeo adjunt podeu trobar la explicació de la idea.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article