La Fundació Hope Projects lliura el premi al projecte 'Carbó d'Ardenya i Gavarres' i convoca una 2a edició


Hope Projects és una fundació privada de Mataró, nascuda ara fa un any, que llança ara la segona edició del seu concurs per emprenedors, coincidint amb el lliurament al projecte premiat en la primera edició 'Carbó d'Ardenya i Gavarres' que té com a intenció donar ocupació al territori gràcies a la producció i comercialització de carbó vegetal, un producte de proximitat i de qualitat, fet de llenya de bruc, arboç i alzina, obtinguda en estassades de sotabosc i en podes baixes, tot fent possible una gestió sostenible i responsable dels boscos de l’Ardenya i les Gavarres. Els interessats en presentar la seva proposta per a la nova convocatòria dels premis, tenen fins el 5 de maig.

El premi de la fundació Hope Projects es diferència amb la resta en què només accepta idees i projectes que impliquin la creació de llocs de treball en l’àmbit local per a tot tipus de treballadors, especialment els més desfavorits; que siguin originals i viables econòmicament; i que es distingeixin per la seva bondat mediambiental.

Finançament responsable per a projectes empresarials que generin ocupació digna

El concurs dota amb fins 12.000 € les propostes d’emprenedoria empresarial de nous artesans, dissenyadors, inventors i enginyers

Apostar per “un nou model d’empresa que generi riquesa i benestar social a parts iguals” és el lema de la Fundació Hope Projects, que en aquesta data engega la segona edició del concurs d’emprenedoria que porta el seu nom. El certamen, que està dirigit a a tots aquells que tinguin idees de productes o serveis i somiïn en muntar la seva pròpia empresa, vol dotar a l’emprenedor dels recursos necessaris per elaborar un pla de negoci viable i acompanyar-lo en la creació de la seva empresa.

Al concurs, especialment dirigit a nous artesans, dissenyadors, inventors i enginyers, s’admeten tota mena d’idees relacionades amb la creació de productes o serveis socialment responsables,: que impliquin la creació de llocs de treball en l’àmbit local per a tot tipus de treballadors, especialment els més desfavorits; que siguin originals i viables econòmicament; i que es distingeixin per la seva bondat mediambiental.

La Fundació ofereix als projectes seleccionats espais de treball, formació, tutoria i finançament per a desenvolupar els prototips i plans de negoci, en dues categories dotades amb 3.000 i 12.000 €, respectivament. Aquesta segona convocatòria, que per primer cop permet l’entrada d’empreses col·laboradores, romandrà oberta fins el dia 5 de maig.

L’objectiu final de la Fundació és contribuir a la creació d’una xarxa d’empreses sorgides dels projectes acceptats, que generin ocupació i actuïn com a instruments de canvi en favor d’una societat més sostenible, solidària i justa. Pel creador de Hope Projects, l'empresari mataroní Pere Merino, “l’objectiu de la fundació no és fer d’intermediari per trobar feina a la gent, ja hi ha moltes plataformes amb aquest fi, si no crear nous llocs de treball o vetllar per a que no se’n perdin d’existents. Tot i això, es publicaran regularment les ofertes de treball que sorgeixin en
el desenvolupament de projectes i creació d’empreses Hope”.

El projecte sorgit de la primera edició

Precisament avui s’ha lliurat, en un acte celebrat a l’Ajuntament de Llagostera, el premi al projecte escollit pel Patronat de la Fundació en la primera edició del concurs, que va ser “Carbó d’Ardenya i Gavarres”, presentat per un equip emprenedor multidisciplinari vinculat a la Cooperativa d’Inserció IDÀRIA, SCCL, amb seu en aquesta població gironina.

La missió del projecte és la de crear ocupació al territori gràcies a la producció i comercialització de carbó vegetal, un producte de proximitat i de qualitat, fet de llenya de bruc, arboç i alzina, obtinguda en estassades de sotabosc i en podes baixes, tot fent possible una gestió sostenible i responsable dels boscos de l’Ardenya i les Gavarres.

“Gràcies a l’extraordinària empenta dels seus emprenedors –explica Merino-, el projecte esta avançant molt de pressa. Estem a punt de tenir construïda la primera carbonera, que haurà d’anar a bosc a fer les proves de producció. Paral·lelament, s’està construint la xarxa comercial i estem avançant en aspectes de disseny de packaging i producte. També s’estan optimitzant processos productius i disposem ja d’un magatzem per guardar el carbó i fer l’embalatge”.

Ara mateix, el projecte ja dóna feina a cinc persones, i el seu potencial de creació d’ocupació fa pensar que aquesta xifra s’anirà incrementant paulatinament.

Més informació:
http://www.hopeprojects.eu/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article