L’#Instabici es mourà pels carrers del barri Vell de Girona


L’Associació de Naturalistes de Girona, Mou-te en Bici i l’Oficina Verda de la Universitat de Girona  conviden a la trobada #Instabici en el marc de la campanya #GironaCycleSexy. La trobada d'usuaris de les xarxes socials serà el dissabte 15 de febrer, a les 10h, a la plaça Salvador Espriu de Girona.

L’#Instabici és una trobada d’usuaris de la xarxa social Instagram (#Instameet) per fer junts una ruta pel Barri Vell de Girona i fer fotos per penjar a Instagram. S'anomena #Instabici perquè pots venir a peu, amb la seva bicicleta o sol·licitar un abonament d’un dia a la Girocleta. L’objectiu és passar un matí descobrint racons de Girona, fent fotos i passant-ho bé! Les fotografies fetes durant la trobada entraran al concurs d’Instagram del Girona Cycle Sexy i optaran a premis. El termini per presentar fotografies és el diumenge 16 de febrer de 2014 a les 23 h, consulteu les bases per a més detall:
http://ecologistes.net/bases-per-participar-al-concurs-fotografic-instagram-del-girona-cycle-sexy/

 Aquesta setmana la Comissió Europea ha anunciat els 18 guanyadors de la campanya de mobilitat sostenible 2013, que sota el lema 'Fes la combinació correcta' pretén promoure la mobilitat urbana sostenible. Un dels projectes escollits, que rebrà un finançament de 7.000 euros de la UE, és el 'Girona Cycle Sexy' impulsat per l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) amb la participació de Mou-te en Bici i l'Oficina Verda de la Universitat de Girona.

El projecte Cycle Sexy vol promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat de Girona. Per tal d'aconseguir-ho, es proposa convertir-la en un element de moda i estil i demostrar que es pot anar amb bicicleta amb qualsevol tipus de roba, fins i tot amb les peces més fashions i atrevides. En definitiva, la campanya permetrà visualitzar la bicicleta com un mitjà de transport divertit i atractiu, fixant-se en la realitat d'altres ciutats europees com ara Copenhaguen o Amsterdam.

La iniciativa presenta diferents accions, entre les quals destaquen aquest concurs via Instagram on es proposa que els ciclistes es disfressin i comparteixin el seu look en aquesta xarxa social fotogràfica i també una desfilada de bicicletes pels carrers de la ciutat de Girona. Es premiarà l'originalitat i la creativitat de les propostes que englobin art i moda.

Seran activitats obertes a tota la ciutadania però en les quals es vol implicar especialment els estudiants universitaris, amb l'objectiu de sensibilitzar la franja d'edat més jove.

L'objectiu final d'aquest projecte és incrementar el nombre d'habitants que usen la bicicleta com a mitjà de transport, que actualment representa un 2,3% dels desplaçaments totals a la ciutat de  Girona.

Des del seu llançament, el 2012, s'han registrat gairebé 380 iniciatives de mobilitat urbana sostenible, que es poden consultar en aquesta web de la campanya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article