Menús basats en aliments que els supermercats malbaraten


Un restaurant de Copenhaguen, el Rub & Stub, ofereix als seus clients menús elaborats amb productes que descarten els supermercats, bé sigui pel seu aspecte, com verdures o fruites malformades, bé perquè recupera el menjar que segueix sent consumible tot i ser descartat per la indústria agroalimentària i la venda al detall. El projecte gestionat per voluntaris de l'associació Retro, sense ànim de lucre, ja ha liderat tres projectes  de desenvolupament econòmic a Sierra Leone gràcies als beneficis generats pel restaurant.

Ditte Jensen, portaveu de l'associació denuncia la regulació massa estricta en les dates de caducitat dels aliments provocant que milions de tones d'aliments siguin rebutjades cada any. A banda de les polítiques agràries que fan que la producció sigui molt més superior a les vendes. Rub & Stub té al seu darrere una norantena de voluntaris que treballen en xarxa i que integren des de distribuïdos, fabricants, bancs d'aliments locals. L'objectiu final és no haver de comprar cap ingredient dels que configuren els seus menús. A Dinamarca, més de 500.000 tones d'aliments són rebutjades cada any, la majoria dels quals podrien encara ser consumits.

Una cosa és certa, assegura Jensen: 'el concepte innovador i ètic atrau molts clients , que gaudeixen de la cuina familiar del restaurant. La carta està composta per productes frescos ( alguns estan congelats de manera que no s'ha de llençar ) i és obvi que es renova cada dia en funció de la 'pesca del dia' entenguis els aliments que s'han pogut salvar del malbaratament. El grup de voluntaris asseguren que no pretenen salvar el món, però si aportar el seu granet de sorra per demostrar que hi ha maneres alternatives de consum.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article