Comparen la perillositat del sucre amb l'alcohol i el tabac


Els alts nivells d'obesitat a la Gran Bretanya podrien revertir en cinc anys si les empreses alimentàries reduissin un 30% el sucre que integren als  seus productes. Un reportatge aparegut el dijous al diari The Telegraf adverteix que el sucre ha arribat a ser tan perillós com l'alcohol o el tabac, segons un estudi acadèmic.

Els experts en salut afirmen que la iniciativa  podria reduir 100 calories de la ingesta diària de cada persona i revertir la creixent epidèmia d'obesitat al Regne Unit . Simon Capewell, Catedràtic d'Epidemiologia Clínica de la Universitat de Liverpool , Regne Unit , afirma obertament que 'El sucre és el nou tabac'.

Un de cada quatre adults britànics és obès i, si segueix el ritme de l'epidèmia, aquestes xifres es podrien situar en un 60 per cent dels homes, el 50 per cent de dones i 25 per cent dels nens al 2050 . Actualment, tres de cada 10 nens del Regne Unit, que tenen entre 2 i 15 anys, tenen sobrepès o són obesos .

El tractament de l'obesitat i la diabetis ja costa al Regne Unit més de 5 bilions de lliures l'any.

Segons el reportatge, encara que les begudes ensucrades ja són conegudes com a perjudicials pels consumidors gràcies a la divulgació que s'ha fet fins ara, hi ha moltes persones no són conscients que les aigües de sabors , sopes , salsa de tomàquet i plats preparats també contenen grans quantitats de sucre amagades .

Yoni Freedhoff , Professor Assistent de Medicina a la Universitat d'Ottawa , Canadà , assegura que " No només s'ha afegit sucre a gairebé tot el que mengem, sinó que el pitjor de tot  és l'ús del sucre com a premi i medi pacificador en les pautes de conducta dels nens. " Hem de tornar a relegar el sucre a la funció de tractament ocasional en lloc del seu paper diari actual' conclou Freedhoff.

Moltes empreses ja s'han inscrit a l'oferta de Responsabilitat feta pel govern britànic per reduir el sucre en els seus productes en un 10 per cent, però els acadèmics continuen pensant que no és suficient.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article