Una jornada sobre finances alternatives aquest dimarts al Caixa Fórum


L''Associació de Comunitats Autofinançades” organitza en col.laboració amb la federació d’entitats catalanes d’acció social ECAS, la Jornada Alter Finance que es durà a terme aquest dimarts 15 d’octubre, al matí, a l'auditori del CaixaForum de Barcelona. La intenció és tractar sobre les finances alternatives i fer divulgació de quines eines disposen les persones per fer front a l’actual crisi econòmica. L’acte comptarà amb la presència de prestigiosos ponents experts en el camp de l’emprenedoria social i l’economia col·laborativa i es realitzaran tallers de treball per presentar les comunitats autofinançades i la inversió responsable.

La crisi econòmica i el crac financer estan generant noves iniciatives locals i reclams per descentralitzar i democratitzar les finances. Existeixen alternatives al sistema actual vàlides, eficients i eficaces, a més d’una major consciència ciutadana per fer que les finances siguin un instrument de desenvolupament social i econòmic per a tota la societat.  Les entitats promotories de la Jornada Alter Finance pretenen donar a conèixer aquestes alternatives i posar-les a l’abast del gran públic. 

La Jornada Alterfinance està co-organitzada per l’Associació de Comunitats Autofinançades (ACAF) i Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS). L’esdeveniment també compta amb col·laboradors com Finançament Ètic i Solidari (FETS), UpSocial, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i la revista Alternativas Económicas.

Al llarg del matí, entre d'altres, hi ha programat el debat a 3 bandes: La revolució de las finances, amb Begoña Román, Professora d’Ètica, Universitat de Barcelona, Josep Maria Miró, Director de Projectes d’Innovació Social de l’Ajuntament de Barcelona i Javi Creus, Fundador d’Ideas for Change i expert en economia col·laborativa, models de negoci P2P oberts, innovació oberta, ciutadans i societat en xarxa.
Moderat per Andreu Missé, director d’Alternativas Económicas.

En el decurs de la jornada també es presentaran iniciatives alternatives al sistema actual de finançament i assegurances (CAF, Arç, Fiare, Coop57, Fes GEST) i tancarà la trobada Albert Cañigueral, fundador de Consumo Colaborativo i OuiShare Connector.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article