Tot a punt per la Cursa de Transports


Entre el 23 de setembre i el 2 d'octubre les capitals catalanes celebraran la tradicional cursa de transports (o de mobilitat) en la que es comparen els temps i els costos de diferents mitjans de transport en els seus recorreguts per les vies urbanes i interurbanes. La iniciativa de la plataforma per a la Promoció del Transport Públic ja és una cursa tradicional a l'hora de potenciar els valors  dels desplaçaments mitjançant trasport públic. Es tenen resultats des de 2004 en què es va celebrar per primer cop aquesta peculiar cursa.

La Cursa per a la Mobilitat (o Cursa de Transports) és una comparativa cívica entre els diferents mitjans de transport que es fan servir per moure's a una ciutat (rutes internes i de connexió amb ciutats del voltant). S'hi compara tant els temps de viatge com els costos que aquests representen: per a l'usuari (costos directes) i per a la societat i el medi (costos externs). Per inscripcions i més informació podeu consultar aquest enllaç


Els objectius d'aquesta iniciativa ciutadana són:
-   Fer que els/les participants de la cursa adquireixin consciència dels costos del transport (no només del temps). Per aquest motiu, es fan aflorar també els costos externs (socioambientals), que sovint no es tenen en compte.

 -   Donar a conèixer l'oferta alternativa al vehicle privat en un municipi i les possibilitats de moure's eficientment amb altres sistemes de transport (intermodalitat)

  -  Situar els modes no motoritzats com a modes de transport plenament vàlids (són les opcions més saludables i segures i, en alguns recorreguts, les més ràpides).

   - Rellançar l'oferta actual o futura per la mobilitat sostenible

Dates de celebració:

- 23/09 a Girona,
-25/09 a Lleida
-26/09 a l'Àrea Metropolitana de Barcelona
-30/09 al Camp de Tarragona
-2/10 a Barcelona ciutat



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article