Comprar cargols i gaudir d'ús gratuït de trepant per cargolar-los


Aquesta és una iniciativa que ha fet famosa una ferreteria de Malmö (Suècia) després que el seu propietari decidís que aquest podia ser un servei complementari als seus clients per competir amb les grans superfícies dedicades a la venda de material de bricolatge. Les reserves es poden fer a través de Facebook. La idea es va posar en marxa el desembre de 2012 i en un mes va assolir més de 600 usuaris.

Malmö és una ciutat petita i tranquil.la del sud de Suècia que, tot i no patir grans estralls amb la crisi, si que s'hi deixa notar la lluita dels petits comerços per mantenir-se davant de la fortalesa econòmica de les grans cadenes de bricolatge, tal com passa en d'altres parts d'Europa. Per això en destaca la iniciativa promoguda pel propietari d'una ferreteria que, a més de vendre claus, pots de pintura, candaus i tornavisos, ofereix als seus clients eines que els permeti realitzar els treballs a la seva llar sense necessitat de comprar-los. Així el propietari ofereix el servei gratuït de préstec de trepants, tornavisos elèctrics o radials en el moment que els seus clients adquireixen material de bricolatge. Així en fred, si es valora la mitjana de temps que una família dedica a l'ús d'un trepant, s'evidencia que no cal comprar-lo la majoria de les vegades. La ferreteria en qüestió ha desenvolupat el sistema anomenat ToolPool, amb la intenció d'oferir un servei local, mediambientalment més just, més econòmic envers les butxaques dels consumidors i, de retruc, que fomenti l'ús de les xarxes socials per a accions quotidianes.

La idea ha servit per fidelitzar els clients, després que el propietari de l'establiment comprovés que la majoria dels seus ingressos provenen de la compra de petits articles o eines d'ús no professional. L'exemple ja és seguit per ferreteries d'altres ciutats sueques.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article