Llibreria gratuïta a Barcelona


Al carrer Cantabria, 72, de Barcelona, l'associació Llibre Lliures està fent els darrers preparatius per obrir la primera llibreria gratuïta de la ciutat. Un establiment basat en la solidaritat i la difusió de la cultura. L'associació s'ha format amb la intenció de fer arribar els llibres a totes aquelles persones que desitgin tenir-los  (sense necessitat de tornar-los), d’una manera totalment gratuïta i difondre així la cultura, creant un projecte que planti cara a la crisi.

És un sistema basat en la solidaritat de les persones, en consonància amb la iniciativa de la llibreria gratuïta Libros Libres, implantada a Madrid per l’Associació Grupo 2013 fa un any.

L’associació es finança mitjançant les donacions voluntàries de llibres, DVD’s, donacions econòmiques i les quotes de socis. A més a més, estarà regentada per voluntaris-es que desitgin contribuir en el projecte.

Tot el que vulgui, podrà visitar l’associació i emportar-se els llibres que li càpiguen en una mà sense cost, es dóna la voluntat. Tots els llibres porten un segell amb la llegenda: “Aquest llibre és lliure, ni es compra ni es ven”. A més a més, des de l'establiment s'organitzaran Tallers Culturals a preus simbòlics, alguns ja programats com un Taller de Fotografia o un Curs per Escriptors Novells on s’explicarà cóm publicar les teves pròpies obres.  Contecontes , Tallers Infantils, un Taller de Teatre, un Club de lectura i un Club de Col·leccionistes de Punts de Llibre, seran diverses activitats en les que col.laboraran voluntaris. 

La inauguració del local està prevista pel proper 30 d’agost. Perquè això sigui possible, cal arribar als 100 socis (quota anual de 12€ per soci) per a cobrir les primeres despeses. Fins a la data, s'han ajuntat 30 socis.

Durant aquests mesos de juliol i agost l'espai és obert els dimarts i dijous al matí i els dimecres i divendres a les tardes. Des d'allà, un equip de voluntaris estarà informant als interessats, fent socis, rebent donacions i mobles, organitzant iniciatives, fent els darrers retocs al local i rebent a totes les persones interessades en col.laborar en la inicitiva.

Més informació, Facebook “Associació Llibres Lliures”

Twitter @LlibresLliures,




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article