Tallers per aprendre a fer pa, vi i oli

Els tallers de primavera per a famílies a l'Espai Natura Caixa Sabadell, fan un recorregut enguany per l'elaboració del pa, el conreu tradicional del blat i l'aprofitament tradicional de l'energia solar entre la pagesia. Les sessions es porten a cap en el marc natural del bosc i la masia de Can Deu. L'Obra Social Caixa Sabadell organitza aquests tallers destinats a famílies, els diumenges al matí fins al proper 11 de juny. El nombre de participants és limitat i cal inscripció prèvia al 93 716 47 81 (de 9 a 14 hores) o a candeu@ecodi.net El taller monogràfic 'Fem pa. El conreu tradicional del blat' permetrà conèixer, pas a pas, el procés d'elaboració del pa mentre es visita la masia de Can Deu: el conreu i la sega del cereal, les feines de batre i moldre per obtenir la farina, el pastat de la massa i la cocció. Finalment cada família elaborarà i courà el seu propi pa. Al taller monogràfic 'Sol, solet' El pagès i l'energia solar' es podran descobrir les tècniques, els materials i els enginys utilitzats tradicionalment al món pagès per a l'aprofitament de l'energia solar. Finalment cada família construirà un rellotge solar. Font: Sostenible...L'obra social Caixa Sabadell també realitza tallers dominicals per famílies sobre elaboració de vi i oli, però són durant el mes d'octubre. Els participants coneixeran, pas a pas, el procés d’obtenció de l’oli tot visitant la Masia de Can Deu: les tasques i eines emprades en el conreu de l’olivera, la collita de les olives i la mòlta al trull. A més, veuran diferents aprofitaments tradicionals d’aquest producte, com ara els olis aromatitzats, els llums d’oli, el sabó… Un procés semblant se segueix en el tallar d'aprendre a fer vi.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article