Jutjat de reforç a Mataró només per atendre casos d'afectats per preferents


La Junta de Jutges de Mataró ha posat de manifest l'existència d'un notable increment de procediments judicials instats pels afectats d'aquests productes financers, molts d'ells persones d'avançada edat que reclamen de la devolució dels seus estalvis. El maig de van ser 361 els procediments judicials que estaven tramitant els sis jutjats de primera instància de Mataró, però el volum d'entrada d'aquests procediments no deixa d'incrementar-se dia a dia, sent en l'actualitat més de 1.000 els procediments. Per tot plegat, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha accedit a la creació d'un jutjat de reforç a Mataró que es posarà en funcionament a partir de setembre.

La Junta de Jutges de Mataró va sol·licitar a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la creació d'un Jutjat de Reforç per Mataró.

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el seu president,  Miguel Angel Jimeno Jubero en particular, conscients de l'extraordinària situació que viuen els jutjats de Mataró en relació als procediments originats per les participacions preferents i deute subordinat, han acordat que a partir del mes de setembre és crearà un Jutjat de Reforç Transversal per els altres sis jutjats de Matró, per intentar descongestionar la resta de jutjats en relació a aquesta matèria. Aquest nou Jutjat funcionarà fins a la desaparició de la problemàtica que motiva la seva creació.

D'aquesta manera, la posada en marxa del Jutjat de Reforç està prevista per la primera setmana de setembre, i és el Departament de Justícia qui s'encarrega de la instal·lació dels ordinadors i altres equips materials a les dependències de l'antic Jutjat de Primera Instància Número 8 de Mataró, situades al carrer Alcalde Abril, número 24.

El Degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, Julio J. Naveira Manteiga, manifesta la seva satisfacció per la creació d'aquest Jutjat de reforç "ja que no només serveix per evitar possibles col·lapses als jutjats civils sinó, fonamentalment, per continuar donant una resposta àgil als ciutadans". Naveira recalca que "mesures com aquesta són les que posen de manifest la importància de la justícia de proximitat per al ciutadà".

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article