La proposta Girona Cycle Sexy, de Naturalistes de Girona, subvencionada amb fons europeus


El projecte promou l'ús de la bicicleta identificant-la amb un element de moda i d'estil. Aquesta setmana la Comissió Europea ha anunciat els 18 guanyadors de la campanya de mobilitat sostenible 2013, que sota el lema 'Fes la combinació correcta' pretén promoure la mobilitat urbana sostenible. Un dels projectes escollits, que rebrà un finançament de 7.000 euros de la UE, és el 'Girona Cycle Sexy' impulsat per l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) amb la participació de Mou-te en Bici i l'Oficina Verda de la Universitat de Girona.

El projecte Cycle Sexy vol promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat de Girona. Per tal d'aconseguir-ho, es proposa convertir-la en un element de moda i estil i demostrar que es pot anar amb bicicleta amb qualsevol tipus de roba, fins i tot amb les peces més fashions i atrevides. En definitiva, la campanya permetrà visualitzar la bicicleta com un mitjà de transport divertit i atractiu, fixant-se en la realitat d'altres ciutats europees com ara Copenhaguen o Amsterdam.

La iniciativa, que començarà a finals de 2013 però concentrarà la major part de les seves activitats el gener del 2014, presenta diferents accions, entre les quals destaquen un concurs via Instagram on es proposa que els ciclistes es disfressin i comparteixin el seu look en aquesta xarxa social fotogràfica i també una desfilada de bicicletes pels carrers de la ciutat de Girona. Es premiarà l'originalitat i la creativitat de les propostes que englobin art i moda.

Seran activitats obertes a tota la ciutadania però en les quals es vol implicar especialment els estudiants universitaris, amb l'objectiu de sensibilitzar la franja d'edat més jove.

L'objectiu final d'aquest projecte és incrementar el nombre d'habitants que usen la bicicleta com a mitjà de transport, que actualment representa un 2,3% dels desplaçaments totals a la ciutat de  Girona.

Des del seu llançament, el 2012, s'han registrat gairebé 380 iniciatives de mobilitat urbana sostenible, que es poden consultar en aquesta pàgina de la campanya.

La campanya de mobilitat sostenible de la Comissió Europea està relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra anualment del 16 al 22 de setembre i que culmina amb el dia sense cotxes. La campanya està finançada a través del Programa Energia Intel·ligent per a Europa, que és el programa de la UE per a accions no tecnològiques en l'àmbit de l'eficiència energètica i les fonts d'energia renovables.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
2.
Sant Antoni de Vilamajor A FET UN CARRIL PER BICICLETA Que va desde el poble a LLinars del Valles al costat mateix de la carretera . Aixis es fam les coses FEM CARRILS PER LA BICI CLETA . Si voleu que les persones baixin en Bicicleta ho baixin a corra en seguratat he HI Que les Policias Locals Vejilin els Carrils Bici per que no els faixin servir motos que posarien en perill alas bicicletes DIC AIXO PER QUE JO BEIX COM ALGUNES MOTOS BAN PER LES VORERAS ,, ACERAS DE CARDEDEU Como Pedro por su casa clar com els deixen aparcar les motos sobre la Vorera ara ja ban hasta per les Vorera Hubeix la vorera que esta el Hotel de Cardedeu Cal fer Carrils BICI Pero al ferlos el Ajuntament se compromete a tenirlos nets hi vejilar es respentin .
  • 0
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
1.
Per qué les persones poguin anar en Bicicleta segurs La Generalitat i Ajuntaments han de fer Carrils per la Bicicleta al costat mateix de les carreteras en tota seguratat per el ciclista hi pogui anar hasta amb els seus fills he . Falten Carrils per Bicis no en tenin de fets Com el que vol fer BREDA que Baixi ala Estació de Tren pero despres de alla el podrien fer arriba ala Batlloria i de alla a Sant Celoni i de Sant Celoni a Vilalba Sasserra i de alla a LLINARS DEL Valles hosigui Carrils bici que se unan unos con otros he Despres si espodria anar en BICI ....Aixo que dic jo hu podeu fer Desde Girona cap al primer poble hi despres a unaltra he fer una cadena de carrils PER LA BICICLETA . Pero en seguratat ben fets hi que algu els neteji cada setmana .
  • 5
  • 0

Comenta aquest article