“Oportunic”, una aplicació mòbil que revoluciona les compres de proximitat


Geolocalitza les botigues i les seves ofertes més properes, una iniciativa pionera a tot l'estat. Els establiments poden anunciar les seves ofertes quan vulguin. La Confederació de Comerç de Catalunya presenta Oportunic, una  aplicació revolucionària per a mòbils i tablets pensada per dinamitzar el comerç i fomentar les compres de proximitat. De moment, s'han descarregat l'app més de 2.000 usuaris i els promotors esperen que en els propers mesos uns 5.000 establiments la utilitzin.

Oportunic, és fruit d’una anàlisi exhaustiva sobre la situació del comerç a Catalunya i d’un treball de disseny que han portat a terme,  durant més de mig any, la empresa Barcelona World Disseny i la Confederació del Comerç de Catalunya.

Aquesta anàlisi va revelar que els petits comerços no aconsegueixen ser visibles ni donar-se a conèixer i que, a més, gairebé no utilitzen les avantatges de les noves tecnologies en els seus negocis. Per resoldre aquest doble problema, s’ha creat Oportunic: una aplicació per a mòbils i tablets que es basa en les ofertes comercials geolocalitzades per oferir a l’usuari totes les oportunitats de l’oferta comercial del seu voltant. Permet al comerciant fer publicitat del seu negoci a un cost molt reduït i de manera immediata.

El funcionament d’Oportunic és molt senzill: cada establiment obre un compte online; allà disposa d’ una fitxa del seu negoci, un apartat d’ofertes on penjar les ofertes del seu establiment per hores o fins i tot per minuts, i tot un registre dels seus clients per poder conèixer qui són i com interactuen amb la seva botiga.

Des del passat 10 de maig els comerciants de Barcelona estan accedint al web, www.oportunic.com i creant els seus comptes. Una vegada registrats, han de posar la ubicació del seu negoci, per poder ser geolocalitzats, i altres detalls com ara fotografies, pàgina web, descripció de la seva activitat, etc. Un cop creat aquest perfil, poden publicar les seves ofertes i actualitzar-les sempre que desitgin. Els comerciants paguen una quota molt reduïda sense cap tipus de comissió.

Pel que fa als usuaris, el programa ofereix un ventall d’especialitats de comerços i serveis molt ampli. Per tal d’accedir a Oportunic, només s’haurà de descarregar l’aplicació de forma gratuïta des de la tablet o el mòbil, android o iphone, i introduir el correu, el sexe i l’edat. A partir d’aquest moment, el programa permetrà a l’usuari geolocalitzar-se, triar un àmbit de compra, o consultar les botigues i ofertes que hi ha al seu voltant i guardar-les a favorits. Aquestes ofertes es validaran a la botiga en el moment de fer la compra.

Amb tota aquesta informació, el botiguer pot seleccionar els clients més fidels, per tal de donar-los prioritat en determinades ofertes i enviar-los missatges en dates assenyalades. Cada comerç o negoci té en exclusivitat un codi QR, situat a l’entrada del establiment. Enscanejant aquest codi els clients es fan seguidors de la botiga i poden rebre directament les seves ofertes.

Fins ara, moltes botigues (gairebé tots són grans superfícies) permeten a l’usuari la possibilitat de consultar els seus productes i les ofertes disponibles a través del web, però Oportunic unifica tots aquests serveis per a que l’usuari, amb una sola aplicació, pugui decidir quin és el producte que vol comprar, sense haver de desplaçar-se i beneficiant-se d’una oferta.

Segons l’anàlisi sectorial d’implantació de les TIC en les Pymes espanyoles elaborat pel Ministeri d’Industria Turisme i Energia, només el 19% de les compres es realitzen online, fet que es produeix perquè el 70% de les compres es decideixin al dispositiu mòbil però s’executen a la botiga. A més, 6 de cada 10 consumidors s’estimen més la botiga per comprar. Davant d’aquesta realitat, La Confederació del Comerç de Catalunya i Oportunic brinden als comerciants la possibilitat d’oferir-li a l’usuari allò que està buscant: conèixer les seves ofertes sense haver de desplaçar-se però tocar i testar el producte abans de comprar-ho.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article