El formatge de garrofa, novetat destacada de les jornades gastronòmiques del Formatge del Penedès


El col·lectiu Terra i Taula, de cuiners i productors del Baix Penedès,  ha organitzat per aquests mesos de maig i juny unes noves jornades
on el protagonisme recaurà en el Formatge del Penedès elaborat per Joan Martí de la Formatgeria Marvall del Vendrell. Un mestre formatger que ha assolit reconeixements importants a la fira agrícola de París o a la Fira Lactium de Catalunya. En aquestes jornades que s'iniciaven avui s'ha presentat un producte fruit de la col.laboració entre cuiners i productors: el formatge de cabra amb garrofa.

Joan Martí es va criar al món agrícola i amb el temps es va dedicar al conreu del cereal. Per aprofitar els excedents d’aquest, va començar amb la criança de bestiar (porcs i cabres), i aquí va ser quan va començar a elaborar formatges amb la llet de les cabres. Ara farà uns 15 anys que va decidir dedicar-se totalment a la producció de iogurts i formatges artesans de cabra, dedicació que li ha comportat participar en fires i concursos, obtenint el primer premi de formatger a la fira agrícola de París, com també a la Fira de Lladó i diversos premis de la Fira de Lactium de Catalunya.

Un dels punts claus de les jornades és la presentació d'un producte fruit de la inquietud de cuiners i productors que formen part del col.lectiu, l’elaboració del primer formatge de cabra amb garrofa. Aquest formatge de garrofa està fet amb formatge de llet de cabra en què s’hi ha afegit farina de garrofa durant la seva elaboració. Aquest formatge segueix un procès de curació que afavaroreix i potencia el gust de la garrofa, unb un dels productes més característics i oblidats de les nostres comarques, què Terra i Taula vol potenciar gastronòmicament.

Activitats organitzades:
Jornades gastronòmiques als restaurants del
25 de maig al 9 de juny:
Els 4 cuiners dels
restaurants de Terra i Taula:
Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, Restaurant Lo Mam de Segur de Calafell, Restaurant Ull de llebre de la Bisbal
i Restaurant Vell Papiol de Calafell, han elaborat diversos plats en què el protagonista seràn els formatges i iogurts elaborats per Joan Martí de la Formatgeria del Penedès acompanyats amb els productes de qualitat de la resta de productors.

Taller gastronòmic: La cuina del Formatge. Dimarts, 11 de juny a l’Aula Aplitec:

Taller de cuina
del Formatge del Penedès
Dia: 11 de juny
Hora: 17.30h a 19:30h
Preu: 12 € per persona / amb reserva prèvia
Lloc:

Dissabte 8 de Juny:
Un dels aspectes claus de les jornades organitzades per Terra i Taula és donar a conèixer el producte a través del mateix productor i a les finques o instal·lacions on s’elaboren perquè el ciutadà conegui en profunditat l’esforç, el temps i el treball per aconseguir un producte de
qualitat. En aquesta ocasió s`han preparat unes jornades de portes obertes a la Formatgeria Marvall del Vendrell, on el seu productor Joan Martí ens mostrarà les seves instal·lacions amb la finalitat de donar a conèixer de primera mà a tot el públic el procés a seguir per l`elaboració

CUINERS Jordi Guillem (Lo Mam) - Jordi Martínez (El Bosc) - Josep Pascual (Ull de llebre) - David Vernet (Vell Papiol)

PRODUCTORS Joan Martí (Formatgeria Marvall) - Daniel Mercader (El Camp de la Sort)- Jordi Pascual (Olis Torclum) Jaume Solé (Calçot del Montmell)

VITICULTORS ENÒLEGS Massimo Marchiori (Partida Creus)-Eduard Pié (Sicus) - Enric Roca (Avgvstvs) - Xavier Vidal (Jané Ventura).

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article