Torna l'oli d'oliva en setrilleres als restaurants

Queixes per retirada del pla que prohibia servir l’oli d’oliva en setrilleres reutilitzables


El sindicat Unió de Pagesos lamenta que la Comissió Europea (CE) hagi retirat el seu pla per prohibir als bars i restaurants servir l’oli d’oliva en setrilleres reutilitzables, ja que aquesta decisió afecta tant a productors com a consumidors, tenint en compte que aquest organisme hauria de vetllar per garantir la qualitat i la traçabilitat dels productes agroalimentaris. Per al sindicat, la mesura de prohibir reutilitzar els envasos garantia que el producte que arribava al consumidor es corresponia amb el producte etiquetat com a oli d’oliva.

La prohibició als bars i restaurants de continuar servint l’oli d’oliva en setrilleres reutilitzables, que havia d’entrar en vigor l’1 de gener del 2014, ha estat aparcada temporalment, segons el comissari europeu d’Agricultura, Dacian Ciolos, a causa de la manca de suport del sector de l’hostaleria i els consumidors, tot i que països com Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal, principals estats membres productors, havien donat suport a la mesura.

La mesura es va anunciar amb l’objectiu de garantir la qualitat i autenticitat de l’oli d’oliva, així com per millorar la higiene. Tot i que alguns països com Alemanya van votar en contra argumentant que es produirien més residus, la Comissió Europea es va basar en mesures introduïdes per Portugal l’any 2005, on es produeixin ampolles de 250 ml de baix cost i sense perjudicar el medi ambient.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article