L'Economia social i cooperativa a debat


El Departament d’Empresa i Ocupació  en col·laboració amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya, posa en marxa aquest mes de maig un cicle de debats d’Economia Social i Cooperativa.

Un cop al mes s'organitzarà un debat que tindrà per objectiu prestigiar i  visibilitzar l’economia social i les solucions que des d’aquestes empreses i entitats es poden oferir als principals reptes socials i econòmics als quals s’enfronta la nostra societat. Els debats combinaran ponents de reconegut prestigi de l’àmbit institucional i acadèmic amb representants d’experiències concretes d’èxit.

El primer debat tindrà lloc el proper divendres 17 de maig a les 09:00 hores al Palau Moja (c/ Portaferrisa, 1) i serà a càrrec del director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, que parlarà sobre la “Banca Cooperativa en la crisi financera internacional”.  Aquesta cooperativa de crèdit, al contrari que les entitats financeres convencionals, no s’ha vist afectada per la crisi financera.


Els ponents i els temes dels propers debats són els següents:

-       Cooperació público – privada
A càrrec d’Albert Serra, director de L’Institut de Governança i Direcció Pública (IGDP) i Mònica Reig, directora associada del Programa Partners


-       Empreses d’inserció: la integració social per la via del treball
A càrrec d’Ignasi Parody, de la Fundació Trinijove i Albert Alberich, de la Fundació Formació i Treball


Sota el concepte d’economia social hi ha agrupades cooperatives, societats laborals, Centres Especials de Treball, empreses d’inserció, mutualitats de previsió social i  associacions i fundacions que realitzen activitat econòmica. En conjunt representen més de 27.000 empreses i entitats que generen gairebé 130.000 llocs de treball —el 4,62% de l’ocupació catalana— i generen activitat econòmica superior als 10.000 milions d’euros —el 4,86% del Producte Interior Brut.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article