La Vall de Llémena a un pas. L’escapada


El proper dissabte dia 27 d’abril la Mancomunitat de la Vall de Llémena inaugura el seu primer programa de senderisme guiat per donar a conèixer els principals racons d’interès natural i cultural d’aquesta Vall que s’emplaça entre les comarques de la Garrotxa i el Gironès. A tan sols a tres quilòmetres de la ciutat de Girona i a una hora de Barcelona amb la nova sortida de l’autopista a Sant Gregori, la Vall de Llémena és encara un dels espais per descobrir entre molts catalans. Concorreguda entre els ciclistes per ser un dels espais que recorria Armstrong, la Vall de Llémena compta amb d’altres atractius que des de la Mancomunitat s’estan posant en valor per afavorir les escapades de cap de setmana en aquesta vall. Així, més d’una quinzena d’esglésies, capelles i ermites conformen el patrimoni romànic de la vall, així com un espai natural que des de ponent fins a llevant compta amb sis volcans i tres espais PEIN.

És per aquest motiu que des de la Mancomunitat s’ha impulsat aquest programa de senderisme guiat que comptarà amb un total de 16 sortides i activitats que es realitzaran quinzenalment els dissabtes, a partir del mes d’abril fins a principis de desembre. La proposta inclou sortides als racons més singulars de la Vall, tal com el Santuari de Rocacorba, la Serra de Finestres, els cingles de la Barroca o els volcans de la Banya del Boc i el Puig d’Adri. Aquestes sortides tindran un preu de 3€, i seran gratuïtes per a menors de 12 anys i per a les persones que estiguin allotjades en les cases de turisme rural que col·laboren amb el programa. Algunes d’aquestes sortides, comptaran amb dinars opcionals per degustar la gastronomia tradicional de la vall. Les sortides seran organitzades per un guia de natura de l’Associació Gironès Terra de Passeig i estaran garantides a partir de la primera inscripció.
D’altra banda, també  es preveuen altres sortides específiques amb activitats i tallers en funció de l’època de l’any. Així, pel mes de juny s’ha programat una sortida i taller de plantes remeieres per elaborar ungüents naturals i també una sortida per elaborar ratafia. Al juliol es descobrirà el Ter amb una sortida en caiac, i a la tardor estan programades tres sortides de reconeixement i recollida de bolets. Aquestes activitats gaudiran també de descompte entre els clients allotjats en els establiments col·laboradors. Tota la informació relativa a aquest programa de senderisme guiat s’editarà en un calendari que es distribuirà entre els principals punts d’informació de Girona i rodalies, i que també es podrà descarregar a través de la pàgina web de la Mancomunitat, a www.valldellemena.cat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article