Obre un restaurant a Terrassa on els clients paguen amb temps


El restaurant La Trobada ofereix l'opció de pagar amb temps o diners i és el fruit de l'entesa de 29 organitzacions del tercer sector que composen l'Associació Local d'Entitats per la Inclusió (ALEI) de Terrassa. El projecte, emmarcat dins l'economia del bescanvi compta amb el suport de l'ajuntament de la ciutat vallesana. Tot i que l'activitat no té afany de lucre, la proposta neix amb la intenció de ser sostenible econòmicament a través dels clients de pagament i del suport d'institucions i empreses.

La Trobada, el restaurant del temps, amb el finançament de la Fundació La Marató de TV3 a través de la Marató per la pobresa. Adreçat a tothom, es tracta del primer restaurant del país on la meitat dels clients paguen amb diners, que reverteixen en el projecte, i l’altra meitat, afectats per la nova pobresa arran de la crisi, paguen amb temps: col·laboren voluntàriament amb l’establiment o en altres projectes d’ALEI.

El menú que només se serveix al migdia, val 6,50 euros i està composat per plats del temps, de cuina equilibrada, pròxima i casolana. El restaurant, a més, és ubicat a la seu de la colla castellera, icona de la ciutat, els Minyons de Terrassa, que li cedeix l’espai.

Cada dia 70 clients, 35 pagaran amb temps, i altres 35 amb diners

El projecte ha comportat la creació de cinc llocs de treball i servirà cada dia un màxim de 70 menús: 35 a clients convencionals i 35 més a comensals derivats des del govern local, Càritas o altres entitats d’ALEI. Aquests darrers oferiran el seu temps a canvi de l'àpat.

La peculiaritat del projecte és “La convivència —la trobada— d’aquests dos perfils de clients que els permetrà experimentar i combatre la desigualtat: hi afrontaran plegats un problema també compartit”, segons Xavier Casas, gerent del restaurant La Trobada.


Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article