Maduixes i maduixots de venda directa


Arriba el temps de les maduixes, és moment de triar qualitat i proximitat. Maduixes.cat és una mostra del canvi progressiu de relacions entre consumidors i productors. La venda directa, l'espai a internet, el coneixement de la traçabilitat, la frescor del producte, la interacció... En Joan Borrell Aguilera, de Sant Pol de Mar, és la quarta generació de pagesos d'una explotació familiar ubicada a la Vallalta (El Maresme). El volum de l'explotació els permet comercialitzar el producte i fer la collita quan toca, és a dir, just al moment de ser consumida.

Gaviota, garriguet, mare del bosc, albion o charlotte són algunes de les varietats de maduixots que ofereix Borrell des de la seva plantació. Al web podeu consultar-ne les peculiaritats. Però no tot queda en aquestes fruites suculentes. El conreu d'horta (tomaquet i pèsol) amb llavors de varietats autòctones facilitades per la gent de Les Refardes,  un element més que fa peculiar l'explotació, que promou tan la venda com el consum conscient. Amb l'intercanvi de llavors entre pagesos s'evita que es perdin les varietats del país.

Joan Borrell Pera i Elena Aguilera Porras acompanyen al Joan en l'explotació familiar, en el web també hi ha lloc per a la nostàlgia en imatges  dels origens i per un bon ventall de receptes que fan venir gust i ganes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Anna Armengol Sant Pol de mar
1.

M'encanta la presentació.
És un projecte que 'comença' a donar fruits molt i molt interessant, necessari.

  • 4
  • 0

Comenta aquest article