Neix totSuma, la plataforma catalana de finançament col·lectiu


 La Internet catalana compta des d’aquest dilluns amb una nova eina de finançament col·lectiu. totSuma (www.totsuma.cat) és la plataforma catalana creada per estar al servei de tot tipus de projectes de la societat civil catalanista i ajudar-los en el seu autofinançament. Així, aquesta eina impulsada per l’associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) neix amb la voluntat de ser útil a aquell associacionisme que comparteix un mínim comú denominador de voluntat de progrés i sobirania pel país i la seva llengua i cultura. A més, a diferència d’altres plataformes de finançament col·lectiu, el 5% dels beneficis dels projectes de totSuma repercutiran directament en l’impuls de nous projectes catalans a Internet.

 L’eina s’adreça als projectes de la societat civil que treballen per la llengua i la cultura del país.  El 5% dels beneficis de cada projecte es destinaran a impulsar i normalitzar la presència del català a Internet. Una de les avantatges d'invertir en el projecte és que els sumadors podran desgravar les seves aportacions en la declaració de l’IRPF.

totSuma és la nova plataforma de finançament col·lectiu que té com a fet diferencial la vocació social i el compromís amb la construcció nacional catalana. totSuma vol ser l’eina d’aquells col·lectius i associacions que treballen amb voluntat de progrés i sobirania pel país. Per aquest motiu, projectes culturals, socials, lingüístics, educatius, polítics i institucionals -tots ells en clau catalana- són susceptibles d’utilitzar aquesta eina.

Actualment el microfinançament -el sistema d’aportacions econòmiques,individuals i de quantitat lliure la suma de les quals fan possible un projecte concret- està a l’ordre del dia i totSuma vol destinar el 5% de cada recaptació a l’impuls de nous projectes catalans a Internet. A diferència d’altres plataformes de finançament col·lectiu, el 5% de marge no anirà a mans privades.

Més avantatges: D'una banda, els projectes que es desenvolupen amb aquesta eina tenen a la seva disposició publicitat sense cost a diversos mitjans digitals catalans. Per l’altra, els sumadors residents a Catalunya tenen dret a una desgravació del 15% de les quantitats aportades en la seva declaració de l’IRPF.

La nova eina de l'àmbit digital català és fruit de diverses persones, Joan Camp, Roger Lloret i Albert Plana, compromeses i vinculades professionalment a Internet. El desenvolupament, l’allotjament i manteniment el proporciona Xadica, garantint que els beneficis de la plataforma repercuteixin directament en l’impuls de nous projectes amb perspectiva i complicitat nacional.

 

totSuma www.totsuma.cat from totSuma on Vimeo.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article