L'Endemà, el projecte de pel·lícula d'Isona Passola assoleix els 300.000 euros a través del crowdfunding


Mitjançant el procés de micro mecenatge el projecte de pel·lícular L’Endemà ha assolit la xifra de 300.000€ gràcies a l’aportació de 7.000 mecenes. Una fita a nivell europeu, perquè mai abans s’havien superat els 153.108 € en un projecte que captava fons a través d'aquest sistema  i, segons Verkami, el projecte es troba en el Top 5 Mundial de pel•lícula que més ha recollit en crowdfunding. Isona Passola, la productora de l'existosa Pa negre, s'ha mostrat gratament sorpresa per la resposta ciutadana, 'una constatació del moment tan esperançador que viu el país' afirma.

Considerant que el pressupost de la pel•lícula és de 600.000 €, s’està treballant per cobrir la resta del finançament amb co-productors i
compte-partícips, que faran possible, no només la producció, sinó la seva màxima difusió.  Mitjançant el web de lendema.cat es podrà estar informat sobre el procés de producció de la pel•lícula, i es podrà seguir col•laborant-hi.


Isona Passola tenia molt clar de bon principi que l'Endemà només seria possible amb aportacions de la societat civil, ara, amb la consecució de  300.000 € a través de micromecenatge, el projecte ha liderat la campanya de crowdfunding més exitosa d'Europa.

El cost de la producció de L'Endemà és de 600.000€ i, davant les dificultats que suposa finançar la pel·lícula a través dels canals tradicionals del món audiovisual, ja que l'administració no hi pot destinar recursos, la directora Isona Passola va proposar aquest sistema alternatiu de finançament. 

vídeo: http://vimeo.com/61896155

http://massador.blogspot.com.es/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article