Entra en vigor a la UE la prohibició d'experimentar amb animals


Comença a Europa l’última fase de l’eliminació dels assaigs de productes cosmètics en animals. Des d’ara ja no es podrà comercialitzar a la UE cap cosmètic en el procés d'elaboració del qual s’hagi experimentat en animals.

A la Comunicació adoptada avui, la Comissió confirma el compromís de respectar el termini que van establir el Consell i el Parlament l’any 2003 i exposa la manera com es proposa continuar fomentant la recerca i la innovació en aquest sector i promoure al mateix temps el benestar dels animals arreu del món.

El comissari de Salut i Política de Consumidors, Tonio Borg, ha declarat que “La Comissió s’ha compromès a seguir donant suport al desenvolupament de mètodes alternatius i a col·laborar amb d’altres països a fi que adoptin el criteri europeu. És una oportunitat única perquè Europa assenyali el camí cap a una innovació responsable en el sector dels cosmètics sense que es vegi afectada de cap manera la seguretat dels consumidors”.

La Comissió ha avaluat acuradament les repercussions de la prohibició i considera que hi ha raons ineludibles per aplicar-la. Això concorda amb la ferma convicció de molts ciutadans europeus que la producció de cosmètics no justifica els assaigs amb animals.

La posició d’Europa com a líder mundial en el sector dels cosmètics li exigeix explicar el model europeu als seus socis comercials, promoure’l i actuar a favor de l’acceptació internacional dels mètodes alternatius. La Comissió inclourà aquesta qüestió com a part integrant de l’agenda comercial i de cooperació internacional de la UE.


Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article