Demanen més contundència als governs davant dels fraus detectats en productes precuinats


El sindicat Unió de Pagesos demana a les administracions catalana i estatal que actuïn amb contundència davant del possible frau als consumidors dels productes precuinats i comercialitzats com a carn de vaquí però que contenien carn de cavall, encara que aquesta última no estava declarada a l’etiqueta.

El sindicat adverteix que l'alt nivell d'exigència existent sobre els productors de la Unió no és el mateix que han passat els productors de països tercers i asseguren que l'agroindústrica i la distribució poden ser subministrades també amb productes procedents d'aquests països

Per al sindicat, les investigacions que s’estan realitzant a partir de mostres d’aquests productes envasats no s’han de limitar només a l’anàlisi en els establiments detallistes i els escorxadors sinó que s’han de portar també a terme dins de la indústria agroalimentària, tal i com recomana la Comissió Europea. Aquestes inspeccions inclouen les sales de desfer, magatzems frigorífics i fronteres.


Unió de Pagesos considera que les pràctiques fraudulentes en elaborats carnis de diferents marques que s’han fet públiques aquests últimes setmanes han posat en evidència que si bé la traçabilitat funciona, la inspecció del frau no és eficient, i casos com aquest no haurien d’acabar amb una simple sanció a les empreses responsables per enganyar els consumidors en l’etiquetatge. El sindicat insta les administracions a inspeccionar de manera continuada els productes per evitar que es donin més casos com aquest, i en cas de que es confirmin, que apliquin sancions exemplars i facin pública la identitat de les empreses infractores.

El sindicat ja fa anys que denuncia la greu competència deslleial a la que es veuen sotmesos els productors ramaders, ja que les fortes exigències de la Unió Europea en matèria sanitària, d’higiene, qualitat i seguretat dels aliments, en benestar dels animals i respecte al medi ambient, no són les  mateixes per als països tercers. A més, l’agroindústria i la distribució comercial poden ser subministrades amb productes de la Unió Europea o països tercers, i aquests últims no tenen les mateixes exigències.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article