Fira d’alternatives per a l’accés a l’habitatge


L'accés a l'habitatge es tractarà des de la vessant alternativa al model que ha estat vigent fins ara. En la Fira d'Alternatives per a l'Accés a l'Habitatge programada per al proper divendres a Barcelona es tractarà de nous models com poden ser la cooperativa d'habitatges en cessió d'ús, les masoveries urbanes o també d'iniciatives com el Co-Housing i el Cloudhousing. Els interessats en participar o informar-se més sobre el tema tenen una cita a la Sala d'Actes del COAC, Pl. Nova, 5. El certamen és organitzat per La Fàbrica del Sol, equipament d'educació ambiental de l'Ajuntament de Barcelona.

Cada cop són més les persones que tenen greus dificultats per accedir a un habitatge digne. Tant al Nord com al Sud, la conversió de l'habitatge en un bé d'inversió ha significat l'augment de l'especulació immobiliària i, per tant, dels preus, però també de fenòmens com l'assetjament immobiliari, els desnonaments massius, o el sobreendeutament de les famílies. La crisi financera actual no ha fet res més que agreujar la situació i moltes persones han perdut la llar i s’han vist abocades a la pobresa. En els actes previstos aquest divendres s'estudiaran alternatives que permetin l'accés a un habitatge digne, alternatives que prioritzin el benestar de les persones i el medi ambient en lloc dels interessos econòmics.

Participaran: Ada Colau, de l’Observatori DESC i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que parlarà de la  cultura de l’habitatge a l’Estat espanyol i el dret a l’habitatge,

Tot seguit es presentaran els projectes:


Sostre Cívic a càrrec de Raül Robert

Masoveries urbanes a càrrec de Llorenç Planagumà

Cloudhousing a càrrec de Mariona Soler

Co-housing a càrrec de Toni Solanas


La coordinació de l'acte serà de la mà de la Fundación Aldatu dedicada a investigar, facilitar i donar difusió al canvi dels models actuals d'habitatge, educació i consum.

La Fira se celebrarà a partir de les 18 hores el divendres 8 de març. Cal inscripció prèvia.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article