La presidenta de la CNMV admet que haurien d'haber previst els efectes de la venda de Preferents


Elvira Rodríguez, presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, admet en una entrevista que publica la revista 'Valores',  que tan la institució que representa com el Banc d'Espanya s'haurian d'haber avançat a les irregularitats que es van perpetrar en la venda de participacions preferents.

Tot i que Elvira Rodriguez va ser escollida en el càrrec al setembre de 2012 no treu que la CNMV, com a regulador, tingui un  paper trascendental en tot l'afer que envolta la comercialització d'aquests productes tòxics per part de la majoria de les entitats financeres.

Entre d'altres, Rodríguez reconeix que es van produir irregularitats 'tot i que no han estat generalitzades' en la comercialització de Preferents i que en aquests moments s'estan sancionant. Només 'reflexiona' que si els organismes responsables s'haguessin avançat al problema, s'hagués frenat abans d'arribar a l'afectació tan estesa que hi ha en aquests moments.

Unes declaracions que són publicades a principis de 2013 quan ja a juny de 2009 apareixien comunicats d'associacions de consumidors informant del perill de contractació de preferents. Fa poques setmanes, Jordi Molins, en una entrevista al programa Singulars, ja constatava el cas omís que se li va fer en el mateix sentit en una reunió amb la cúpula de la CNMV, a finals de 2010 quan els va advertir de la perillositat de la comercialització de les Preferents. En l'entrevista (minut 10) Molins, que ha treballat per un gran Hedge Fund nord-americà a Londres i a diversos bancs europeus gestionant carteres d'inversions, explica com en advertir de la detecció de la venda d'aquests productes tòxics per part de les entitats financeres espanyoles, la CNMV va reconèixer no tenir previst cap actuació al respecte. Molins assegura que els inversors estrangers, en la mateixa reunió, van restar altament sorpresos que es comercialitzessin aquests productes a inversors 'no qualificats' com era el cas.











Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article