Facua denuncia la publicitat enganyosa de les elèctriques


L'organització de consumidors Facua ha alertat en un comunicat que no ens hem de refiar dels descomptes que fan les elèctriques ja que, a la pràctica, les factures acaben sent més d'un 10% més cares. L'entitat retreu a les companyies elètriques les pràctiques fraudulentes dels seus comercials que van a les cases dels usuaris per oferir-los descomptes que només es donen en cas que es contracti un servei addicional.

Les ofertes que fan els comercials bé no són reals o bé estan condicionades a la contractació de serveis addicionals que encareixen els rebuts resultants a canvi d'un 'compromís fals', segons l'entitat, que assegura que les tarifes no s'apujaran en un o més anys.

Facua ha fet una anàlisi de les ofertes  d'Iberdrola, Endesa, Gas Natural Fenosa, HC Energía i E.On en relació a la Tarifa d' Últim Recurs (TUR) veieu la taula comparativa.

L'entitat recomana no abandonar la TUR, tal com recomanen les companyies, especialment si ofereixen contractar tarifes més cares. Cal tenir present que els nous contractes retallen els drets dels usuaris i rebaixen obligacions de les companyies i el govern central hauria de canviar la normativa per tal d'evitar aquesta nova situació, segons Facua.

L'entitat ha posat en marxa una campanya demanant als usuaris que denunciïn els fraus del sector, aquí teniu l'enllaç.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article