Usuaris de banca lamenten que el BdE limiti els dipòsits per protegir el sector financer


L'associació d'usuaris de banca Aicec-Adicae considera que la mesura feta pública pel Banc d'Espanya la darrera setmana, en la que limita els interessos dels dipòsits, és dirigida a protegir el sector financer però no al consumidor. Qualifica la mesura d'injusta perquè penalitza els estalviadors mentre que afavoreix als bancs. L'entitat assegura que en aquests moments és més urgent regular altres preus  de productes que afecten al consumidor com són els interessos de demora, les comissions o les taxes hipotecàries.

L'abril de 2011 l'ex-ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, va imposar una mesura amb la mateixa finalitat que es va traduir en la venda de productes tòxics als estalviadors, adverteix Aicec Adicae en un comunicat.

Fixar el tipus d'interès dels dipòsits a un, dos i tres anys com proposa el Banc d'Espanya intenta posar fi a la lluita entre entitats i pretén donar més estabilitat davant els trastorns bancaris però perjudica a l'usuari. Per a l'agrupació d'usuaris de banca la mesura proposada pel Banc d'Espanya "afavoreix els bancs i penalitza l'estalvi injusta i injustificadament". Amb ella es limita la competència i es perjudica una de les principals bases de l'economia. Limitar la remuneració dels dipòsits a uns nivells inferiors a l'actual nivell d'inflació suposa una greu penalització a l'estalvi popular i de la capacitat adquisitiva familiar.

Aicec Adicae acusa el Banc d'Espanya d'intervenir ara per regular els dipòsits i no ho fa per posar límit als interessos de demora "que freguen la usura, les clàusules hipotecàries o les comissions bancàries?". Suggereix que l'estabilitat que el Banc d'Espanya pretén aconseguir amb aquesta mesura es podria aconseguir equilibrant la balança, donant més pes als interessos dels consumidors i respectant els seus drets.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article