Les xarxes socials enfocades a refer la vida veïnal en zones urbanes







La cadena britànica de bricolatge B & Q ha llançat aquest any la plataforma anomenada Streetclub. La intenció és afavorir la relació entre els veïns malmesa en gran part per l'estil atrafegat de vida de les darreres dècades. A través d'aquesta xarxa social s'ofereix l'oportunitat de parlar amb els veïns, organitzar esdeveniments, col·laborar en actuacions al barri, fins i tot, compartir estris o objectes dels que ven la mateixa cadena d'establiments, com pot ser la segadora de gespa o el trepant, també la termomix o l'aspiradora.

L'objectiu d'Streetclub és refer la vida de barri, i recuperar el contacte entre veïns a través de les xarxes socials. És a dir, aconseguir que les xarxes socials també serveixin per reforçar lligams amb qui viu al costat de casa.

Entre les diverses propostes de la xarxa hi trobem l'ajut en la configuració d'un nou negoci al barri, o mostrar alguns d'exemple per a estimular l'economia local, deixar-se inspirar pels veïns sobre com treure el màxim profit de la nostra llar o, fins i tot, tenir un espai que faci referència a la història del barri, gràcies a les aportacions que fan els veïns.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article