Néix la plataforma 'Aturem el Fracking' a Catalunya


Diverses organitzacions ecologistes han presentat al·legacions als permisos de prospecció d'hidrocarburs amb la tècnica del fracking sol.licitats per l'empresa Montero Energy Corporation en dues grans zones de Catalunya. Es tracta de la primera petició que s'ha fet a Catalunya per extraure gas amb la tècnica de fractura hidràulica (fracking), tècnica que consisteix en perforar i injectar a pressió grans volumns d'aigua, sorra i productes químics de gran toxicitat a grans profunditats del subsòl per fracturar la capes de pissarres i fer aflorar el gas que contenen aquestes roques a la superfície.

Diverses organitzacions de Catalunya i especialment dels territoris afectats (Guissona i Torrefeta) s'estan mobilitzant amb la presentació d'al.legacins i amb campanyes entre els ajuntaments afectats, els consells comarcals i els partits polítics municipals perquè també facin al·legacions. Amb tot això s’ha creat una Plataforma Aturem el Fracking, amb l'objectiu de promoure la prohibició del Fracking a Catalunya i en favor de la transició energètica envers fons renovables .

Les entitats s’han coordinat per a presentar al·legacions davant la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya i a comunicar als ens locals afectats la necessitat de comparèixer en el procés administratiu des del primer moment, tot oferint-se per facilitar informació als consells d’alcaldes quan aquests ho sol·licitin.

En aquest sentit, més d’una dotzena d’associacions i col·lectius d’Osona, el Bages, la Segarra, l’Urgell, el Solsonès i el Segrià, a banda de diversos Ajuntaments afectats (entre els quals hi ha el de Guissona o el de Torrefeta) han formulat al·legacions contràries a la concessió de les llicències sol·licitades per Montero Energy a la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat.


Per a més información de la plataforma: http://aturemfracking.wordpress.com i un article dels impactes del fracking: http://www.ccoo.es/comunes/recursos/1/doc88246_Informe_fractura_hidraulica.pdf

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article