Nova publicació sobre l'acaparament de terres a l'Àfrica


Una anàlisi profunda sobre la distorsió que hi ha entre un disseny d'imatge solidària de negocis que a la pràctica no busca res més que l'explotació dels recursos sense cap mirament. El col·laborador des dels blogs d'opinió de Jornal.cat, Vicent Boix, ha publicat un nou llibre sobre la impunitat amb què s'està abusant dels recursos d'Àfrica, per part de nacions com la Xina, la Unió Europea, Japó o els Estats Units. El llibre 'Piratas y Pateras', editat per Icaria, vol ser una guia per entendre els conceptes bàsics de les voluntats que pretenen perpetuar un model econòmic, agrícola i ecològic altament insostenible on prima la desigualtat.

Amagats rere la màscar del progrés, la seguretat alimentària i el benestar social, s'estan desallotjant poblats sencers i acaparant milions d'hectàrees al continent més pobre de la terra, conegut tristament, no per les seves grandeses culturals i socials, sinó per les seves periódiques i terribles fams. Les terres adquirides per estrangers no s'estan destinant a l'alimentació de la població local, sinó a projectes agrícoles per a la producció d'agrocombustibles i matèries primeres agrícoles que s'estan exportant als països més poderosos.


El llibre ha estat finançat per la Càtedra "Terra Ciutadana - Fondation Charles Léopold Mayer" de la Universitat Politècnica de València. El llibre és una extensa ampliació a una investigació sol · licitada per la "Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears", que va ser publicada al desembre de 2011 a la col · lecció "Quaderns de Pau i Solidaritat".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article