Frau en la venda d'alls tendres


El sindicat Unió de Pagesos denuncia que ha detectat la comercialització fraudulenta d'alls porros com si fossin alls tendres, un fet que comporta una clara competència deslleial pel que fa als costos que se'n deriva pels productors i, és clar, l'engany al consumidor. El conreu del planter porro només comporta fer la sembra i la recol·lecció a màquina, mentre que el productor d’alls tendres ha de comprar la llavor (la cabeça d’all de sembra) a Mallorca, desgranar-la i hidratar-la quan arriba aquí, ventar-la, sembrar-la una a una a mà, i collir-la també a mà, per la qual cosa els costos de producció de l’all tendre i del planter de porro no tenen res a veure. El sindicat Unió de Pagesos denuncia que tan a

Unió de Pagesos ha denunciat davant la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries que ha detectat la presumpta comercialització fraudulenta d’alls porros com si fossin alls tendres, un fet que comporta una clara competència deslleial pel que fa als costos per als productors i les característiques per al consumidor.

El sindicat demana a la Direcció General que actuï i retiri aquest producte dels circuits comercials de Catalunya i endegui les actuacions pertinents per tal que l’administració competent acabi sancionant els productors que fan la irregularitat. Així mateix, Unió de Pagesos vol que Agricultura demani la col·laboració de Mercabarna i Mercagirona, així com de la gran distribució i del petit comerç, per tal de retirar aquest producte del mercat. La Direcció General d’Alimentació és l’organisme competent en matèria d’ordenar i supervisar el control de la qualitat, la traçabilitat, les condicions dels productes agroalimentaris i la lluita contra els fraus en la producció i comercialització agroalimentàries.

El 5 d’octubre Unió de Pagesos va detectar que en diferents establiments de Mercabarna i Mercagirona s’estava comercialitzant sota la denominació d’alls tendres planter de porro, en aquest cas la presentació era en safata blanca de porexpan de 100 grams, on part de les fulles i de les arrels havien estat tallades, presumptament per tal de facilitar el frau. Unió de Pagesos va comprovar dilluns 8 d’octubre que un assentador de Mercagirona i que en cada pavelló de Mercabarna inspeccionat hi havia parades en que es comercialitzava planter de porro sota la denominació d’alls tendres, bé en manat o bé en safates blanques de porexpan de 100 grams.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article