Aquest cap de setmana Hostalric torna a ser punt de trobada de la gastronomia i de l'art


Les visites guiades al nou centre Domus Sent Soví d'Hostalric, seran aquest divendres el punt d'inici a la quarta edició de la Fira Gastroart. Entre les activitats s’hi inclouen demostracions d’oficis artesans, tallers, exposicions, degustacions i mostres de productes gastronòmics.

El centre Domus Sent Soví s’incorpora com a nou espai d’activitats, amb visites guiades tant el divendres com el dissabte. El centre també acollirà tallers infantils de cuina judeo-catalana i del moniato, un taller sobre la cuina del salsafí i maridatges de música, teatre i vins.

La plaça dels Bous acollirà l’exposició i venda de productes gastronòmics, i també les demostracions d’oficis artesans, que tindran lloc durant tot el dia, tant el dissabte com el diumenge.

Una de les activitats més llamineres la portarà a terme Marc Rodellas, el millor mestre artesà xocolater d’Espanya l’any 2011, que dirigirà un taller de piruletes de xocolata a la plaça dels Bous. D'altra banda el nou Col·lectiu de Productors i Elaboradors de la Selva proposa a l’Auditori una degustació dels seus  productes.

Bona part de les activitats i els tallers requereixen reserva prèvia a l’Oficina de Turisme d’Hostalric, que també farà la venta d’entrades anticipades.

La fira Gastroart
Emmarcada en la tradicional celebració de Sant Miquel, enguany arriba a la quarta edició, i té com a objectiu la promoció dels productes gastronòmics de proximitat, de qualitat i artesans, a més d’incloure activitats de divulgació i formatives. La intenció és promocionar la gastronomia del territori com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.

Domus Sent Soví
L’aposta d’Hostalric com a ciutat capdavantera en la promoció de la gastronomia catalana es reforça amb el centre Domus Sent Soví, que s’inaugurarà un dia abans de la fira, el 27 de setembre.
Domus Sent Soví té l'objectiu de fomentar l'interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d'identitat, a través de la combinació de tradició i innovació, posant en valor els productes de la terra.

Situat a Can Llensa, una antiga fàbrica de taps de suro, té quatre espais diferenciats que permeten al visitant conèixer la cuina catalana i els seus productes i viure diverses experiències: l'auditori, on es faran sessions magistrals, conferències, taules rodones, presentacions, l'aula de cuina, per als tallers, cursos i demostracions, l'espai expositiu on s'exposaran i vendran els millors productes de proximitat i on es podrà gaudir d'experiències sensorials mitjançant propostes audiovisuals, i l'espai de restauració, que serà l'espai de degustació de la cuina catalana.

--

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article