Brussel.les exigeix a les entitats necessitades de rescat que compensin pèrdues als titulars de Preferents


Explica el diari Financial Times que Brussel·les està negociant amb el govern espanyol una limitació de les pèrdues dels titulars de les participacions preferents que van comercialitzar la majoria d'entitats financeres de l'Estat. Es tracta d'arribar a un acord dins del marc del rescat dels 100.000 milions d'euros aprovat per al sector financer estatal. Segons el FT la intenció primera és que els estalviadors recuperin a la fi el total de la inversió realitzada en aquest producte que van comercialitzar les caixes que ara necessiten ser rescatades.

La recuperació del capital no seria de cop, sino a través de terminis fins assolir el 100%

Segons l'associació de consumidors Adicae, la banca espanyola ha captat en els últims anys uns 40.000 milions d'euros amb productes com les participacions preferents o bons convertibles. Brussel · les va exigir en l'acord d'entesa signat pel govern espanyol el juliol, que els titulars de participacions preferents participin en el sanejament d'aquells bancs que rebin fons públics.

Aquesta informació no ha estat comentada per fonts governamentals. Dimecres, una portaveu del Ministeri d'Economia es va limitar a dir que hi ha contactes regulars entre Brussel · les i Madrid sobre el rescat de la banca, però no va voler comentar aspectes concrets d'aquestes converses.

El ministeri d'Economia té previst presentar el 24 d'agost el marc legal per a la reestructuració del sector financer, que preveu la constitució d'un "banc dolent" que es faci càrrec dels actius tòxics de les quatre entitats ja nacionalitzades: Bankia, Banc de València, Catalunya Caixa i Novacaixagalicia.

Bankia, que va demanar 19.000 milions d'euros per ser rescatada, era també en una de les entitats més actives a l'hora de col · locar participacions preferents entre els seus clients, amb un saldo en circulació de 3.100 milions d'euros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article