Una empresa ubicada a Barcelona guanya el premi Tech All Stars a l'start-up digital més innovadora


Cognicor Technologies, empresa start-up ubicada a Barcelona, que ofereix un servei automatitzat de resolució de conflictes, ha guanyat el premi europeu Tech All Stars, que reconeix la millor start-up digital. Cognicor, que entre d'altres clients, treballa per Telefónica, és una start-up de l’acceleradora Wayra i una spin-off de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial. Ofereix un servei automatitzat de resolució de queixes més ràpid i barat dirigit a empreses del sector de serveis (com ara línies aèries, serveis financers, assegurances o telecomunicacions).

Cognicor ha estat escollida d'entre 257 empreses d’arreu de la Unió Europea. En el procés de selecció, primerament es van nomenar dotze finalistes de Dinamarca, Espanya, França, Irlanda, Letònia i el Regne Unit. Entre les idees innovadores presentades, hi havia una aplicació telefònica que permet activar i operar mòbils només amb un sistema de reconeixement facial, una plataforma que permet a l’usuari obtenir reemborsaments parcials de bitllets d’avió i a les línies aèries vendre seients addicionals, i un sistema que permet a les persones amb discapacitat visual o dislèxia veure acceptablement bé pàgines web a un ordinador.

Per participar en el concurs, les empreses havien d'estar registrades a la UE, tenir menys de tres anys d’activitat i haver mobilitzat menys d'un milió d'euros de capital exterior.

El premi Tech All Stars l’organitza la Comissió Europea per donar visibilitat a les millors start-up digitals europees i ajudar-les a contactar amb inversors, directius, consellers, possibles socis i inversors de capital risc. El Founders Forum London va incloure una presentació durant tres dies de Tech All Stars, on els inversors i els empresaris més importants a escala mundial van poder veure les noves empreses i contactar amb elles.

El suport als millors emprenedors digitals europeus per fundar i endegar empreses sostenibles és un compromís essencial de l’Agenda Digital europea. A finals de 2012, la Comissió proposarà una estratègia destinada a consolidar l’entorn per als emprenedors web a Europa, mitjançant el reforç de la cultura empresarial positiva, sistemes de finançament i d’incentivació, la retenció de talents i el suport a la comprensió de l’ecosistema d’emprenedors digitals a Europa.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article