Els pagesos del Parc Agrari tornen al mercat


Una desena de pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat s'han unit per oferir les seves fruites i verdures fresques i de proximitat directament a Sant Boi de Llobregat i a la Colònia Güell als consumidors.
A partir del divendres 1 de juny i el dissabte 2, cada setmana tindrà lloc en aquests municipis del Baix Llobregat el Mercat de Pagès, amb productes de l'horta del Delta i la Vall Baixa que gaudeixen del distintiu de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari.

Amb aquesta iniciativa torna a presència de productors del Parc Agrari als tradicionals mercats de pagès de la comarca. D'aquesta manera, els consumidor i la consumidora recupera l'oportunitat de contactar directament amb la persona que ha produït els aliments que consumeix i conèixer-lo de primera mà, un contacte que s'havia perdut en els darrers anys.

Al seu torn, els pagesos del Mercat de Pagès podran acostar els seus productes al consumidor final, reduint al màxim els intermediaris i el temps que transcorre entre el moment de la collita i el consum. Les fruites i verdures consumides poc després de ser collits conserven totes les seves aromes i sabors, així com els nivells més elevats de vitamines i en sals minerals, indispensables per a la salut. Aquests productes tampoc no han sofert hores de transport en camió, avió o tren ni en cambra frigorífica, amb la qual cosa se'n redueix  la petjada ecològica i les emissions de CO2.

La frescor i la proximitat de les fruites i les verdures del Mercat de Pagès, aixoplugades sota el segell Producte FRESC del Parc Agrari, seran els elements diferencials d'aquests mercats de Sant Boi i la Colònia Güell.

El tret de sortida del Mercat de Pagès del Parc Agrari es donarà els propers 1 i 2 de juny a Sant Boi i a la Colònia Güell. Cada divendres, Sant Boi de Llobregat acollirà el Mercat de Pagès a la rambla Rafael Casanova de les 17 h a les 21 h, on una desena de productors del Parc Agrari oferiran als consumidors i a les consumidores els seus productes hortofructícoles. El mercat es complementarà amb altres productes elaborats com formatges, olives o oli.

El Mercat de Pagès es desplaçarà els dissabtes a la Colònia Güell. De les 9 h a les 14 h la Colònia brindarà l'oportunitat d'adquirir productes locals i de quilòmetre zero.

A través de la venta directa de fruites i verdures, els productors de la comarca també pretenen sensibilitzar els consumidors del paper que desenvolupa l'agricultura a la comarca del Baix Llobregat i de la importància que l'activitat agrícola pugui seguir sent viable també des del punt de vista econòmic.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article