L'Agència Catalana del Consum obre expedient a les entitats que van comercialitzar les 'participacions preferents'


El director de l'ACC, Alfons Conesa, ha puntualitzat que l'entitat vol aprofundir en el que ha significat la implantació d'aquest producte financer i treballar conjuntament amb bancs i caixes en l'eliminació de la 'lletra menuda' per assolir un mercat financer fiable.

Conesa, ha fet aquestes declaracions durant la presentació d'un conveni signat entre l'agència, el Síndic de Greuges i l'Autoritat Catalana de la Competència per garantir els drets dels ciutadans.

L'Agència Efe, explica que el director de l'ACC va impulsar l'obertura de l'expedient a les entitats financeres arran de les queixes rebudes per afectats de les 'participacions preferents' ara fa dos mesos.

La investigació de l'agència Catalana del Consum se centrarà en si aquestes entitats van facilitar tota la informació als consumidors i analitzar-ne els aspectes contractuals. La Comissió Nacional del Mercat de Valors, ha retret ja que l'ACC no té competència en la majoria d'aspectes que afecten el producte comercialitzat per les entitats bancàries. Conesa ha respost que l'Agència pretén centrar la seva investigació bàsicament entre la relació entre l'entitat financera i el client.  L'Agència Catalana del Consum ha estat fins ara l'única que ha obert aquesta via, amb l'objectiu de posar fil a l'agulla per resoldre un dels conflictes que ha afectat massivament als usuaris de banca que tenien estalvis, durant els últims mesos, uns 300.000, només a Catalunya.

Més informació sobre el tema



Consells d'Agència Catalana del Consum als afectats per participacions preferents

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article