Acte reivindicatiu per reclamar un menjador públic a Santa Coloma de Gramanet


Aquest dilluns, 14 de maig, a les 13:30 s'organitza 'El Menjador al Carrer', una activitat organitzada pel grup Menjar per a Tothom, de l’Ateneu Popular Julia Romera, de Santa Coloma de Gramenet. Amb aquesta acció es pretén sensibilitzar la ciutadania de la situació de gana que pateixen cada cop més veïns i demanar la seva col·laboració per mitigar el problema, i alhora, exigir a l’Ajuntament que compleixi la Llei i resolgui com cal aquesta situació obrint un menjador públic, gratuït, accessible a tothom i publicitat per tal d’atendre totes les persones que passen gana a la ciutat.

L’activitat consistirà a traslladar a la rambla de la ciutat (Rambla Sant Sebastià) el Menjador Social que, des de fa dos anys, cada dilluns i dijous al migdia, Menjar per a Tothom duu a terme al local de l’Ateneu Popular Julia Romera. El Menjador Social el porta gent voluntària, des de les persones que cuinen el menjar fins a les que atenen els usuaris o hi col·laboren econòmicament, i atén una mitjana de 15 persones.

La crisi actual està afectant especialment aquelles persones amb menys recursos econòmics. L'entitat denuncia que a Santa Coloma ja hi ha gent que passa gana. L’assistència que es dóna des de l’Ajuntament (l’administració responsable segons la llei) és insuficient, ja que no arriba a totes aquelles persones que ho necessiten, no se n’informa prou als ciutadans i s’endarrereixen els ajutsamb traves burocràtiques.

L'entitat organitza aquesta acció reivindicant un menjador públic, gratuït, obert a tothom, sense limitacions i que se’n faci prou difusió perquè tothom que ho necessiti pugui utilitzar-lo.

Des de fa 2 anys, i fins que aquest menjador públic no sigui una realitat, un grup de voluntaris organitza un menjador social on acudeixen una vintena de persones que no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques de menjar. A més, ofereix una cistella social a diverses famílies a través d’El Cabàs, la cooperativa de consum de l’Ateneu.

El menjador és obert els dilluns i els dijous, a partir de les 14:00h, a: Ateneu Popular Julia Romera
C/ Sant Ramon, 51 (prop del Mercat Segarra). L'entitat aprofita per fer una crida a col.laboració com a voluntaris o fer una aportació econòmica, i dóna la seva adreça: [email protected].

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

carmen diego llorens santa coloma de gramenet
1.

ma agradaria mol, puger culabura an vosaltres, ya com ayuda als menchador ho con calgui que puges ser nesesaria,perduneu el meu catala tan dolen,

  • 0
  • 0

Comenta aquest article