Virtus360 Software es consolida com a plataforma digital líder en l’àmbit educatiu


VirtusBooks és una aplicació cloud al servei de docents i alumnes que els dóna accés a un ampli catàleg de llibres digitals. L’empresa, nascuda el 2007 a Sant Cugat del Vallès, ha tancat el 2011 amb una facturació d’1,5 milions d’euros, amb un increment del 95% en relació a l’any anterior.  L'aplicació permet als usuaris agrupar en un únic entorn tot tipus de materials (llibres de text o material complementari per a estudis de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i cursos universitaris) i compartir-los amb els seus companys de classe.

La plataforma digital VirtusBooks s’ha consolidat com a servei líder en la provisió de continguts digitals a l’àmbit educatiu després de tancar acords amb els principals editors nacionals i internacionals, com MacGrawhill, Oxford, Pearson, Cambridge o Grupo Editorial Luis Vives. Nascuda el 2007 a Sant Cugat del Vallès, l’empresa Virtus360 Software – creadora de l’aplicació- ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Noves Empreses de Base Tecnològica d’ACC1Ó.   

VirtusBooks dóna servei a més de 250.000 professors i alumnes principalment a Espanya, Portugal, Regne Unit, Itàlia, Xile i Turquia. Des de la seva infraestructura pròpia, ha distribuït més de 1.300.000 llibres digitals entre els seus usuaris.

La plataforma ha estat recentment escollida per participar al Proyecto Magallanes del Ministeri d’Educació de Portugal, que consisteix en la digitalització dels llibres de text que s’utilitzen a les escoles. A través de l’editorial Pearson, VirtusBooks arribarà a 50.000 alumnes portuguesos.

Els objectius de l’empresa per al 2012 passen per obrir nous mercats – amb la mirada posada a Alemanya – i per incorporar noves funcionalitats a la plataforma, com un disc dur per als usuaris o la possibilitat que les editorials puguin socialitzar els seus continguts.

VirtusBooks permet als alumnes usuaris agrupar en un únic entorn tot tipus de materials (llibres de text o material complementari per a estudis de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i cursos universitaris) i compartir-los amb els seus companys de classe.

Un dels elements innovadors d’aquesta tecnologia és la possibilitat de personalitzar els materials didàctics en benefici de l’atenció personalitzada. Aproximadament el 70% dels professors usuaris utilitzen VirtusBooks per difondre versions personalitzades dels materials editorials entre els seus alumnes. La plataforma està disponible en català, castellà, euskera i anglès.

L’empresa va néixer de la mà del Trampolí Tecnològic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. L’equip està conformat per 17 enginyers multidisciplinars en les àrees de l’enginyeria informàtica i les tecnologies de la informació. Ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del programa Noves Empreses de Base Tecnològica d’ACC1Ó.  


Més informació Virtusbooks


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article