El Museu de la Confitura de Torrent (Baix Empordà) guanya tres premis al Festival Internacional Dalemain Marmalade


El Museu de la Confitura de Torrrent gestionat des de fa vuit anys  per Georgina Regàs ha guanyat tres premis en aquest festival britànic on enguany han participat més de 1.700 tipus de melmelades, i en el que fins i tot competien artesans de llocs tan llunyans com Singapur o Austràlia. Les melmelades de Regàs reconegudes amb el guardó del Dalemain Marmalade Festival especialitzat en melmelades fetes amb cítrics, són de llimona i  taronja amarga i xocolata, taronja i Grand Marnier 

Des de l'espai obert  el 2004 al Baix Empordà s'ha experimentat amb milers de combinacions de les melmelades, en la seva web es pot trobar una original Taula Periòdica de les Confitures  amb més de 100 sabors per a tastar.

En el Museu de la Confitura de Torrent s'hi poden trobar melmelades amb gustos ben convencionals com de maduixa o préssec que ocupen un lloc al costat de les més sofisticades com d'alga nori, de gingebre, de farigola, de pètals de rosa i d'altres pensades per acompanyar plats de peix com la de jalea amb all i la d'alberginia o jalea amb pebrot per acompanyar carns i formatges... Georgina i la seva col.laboradora Teresa experimenten amb nous sabors, sempre tenint presents els valors de proximitat i de l'Slow Food - km0.

Les melmelades presentades al Dalemain Marmalade festival han competit amb més de 1.700 creacions d'artesans d'arreu del món. El jurat, format per prestigiosos crítics gastronòmics, un dels quals Jonathan Miller, de Fortnum & Mason. El guanyador de la categoria d'or, Hazel Rushton, tindrà com a premi la comercialització de la seva melmelada en aquest establiment selecte del Picadilly de Londres a partir d'abril. Rushton, emocionada pel guardó va explicar en la cerimònia de lliurament de premis que fa més de 40 anys que elabora melmelades. La premiada, una melmelada de taronja, l'autora de la qual, va afirmar que per a la seva elaboració va està preparant la fruita durant tota una nit.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article