El grup Tech Rock compra una firma nord-americana referent en el sector de l’escalada i trasllada la fabricació a Catalunya


El fabricant i distribuïdor de material d’escalada i seguretat Tech Rock, amb seu a Sant Quirze de Besora, ha adquirit la firma nord-americana CCH i n’ha traslladat la producció des dels Estats Units a Catalunya. Amb aquesta operació, que ha suposat una inversió de 200.000 euros, l’empresa catalana ha recuperat la marca Alien Cams i el seu producte estrella, la peça de seguretat patentada per a ús dels escaladors professionals.

Per fer front a la forta demanda del producte als Estats Units, Tech Rock te previst obrir aquest any una filial comercial a Bishop (Califòrnia) amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a través del programa Inversió Directa a l’Exterior d’ACC1Ó.

Francesc Benavente, assessor d’internacionalització de Tech Rock i qui va portar les negociacions del procés de compra, explica que amb l’adquisició de la firma americana l’empresa busca “reforçar la base industrial de Catalunya per mantenir la fabricació de peces aquí”. L’empresa va transportar a Sant Quize de Besora el taller de 500 m² de CCH, abans situat a l’estat de Wyoming, “incloses les patents, la maquinària, els utillatges i la matèria primera”.

La primera remesa de peces Alien, explica Tech Rock, s’ha exhaurit en només dos mesos. Per això, el segon pas és ara “establir una filial a Califòrnia i encarregar-nos de la distribució i comercialització als Estats Units”. La nova filial comportarà una inversió de 650.000 euros i es farà de la mà d’un soci local.

Tech Rock, que compta amb 30 treballadors, va facturar l’últim exercici 3,5 milions d’euros, un 10% més que l’any anterior. El 45% del volum de negoci prové de l’exterior. L’empresa exporta a 50 països de tot el món, essent el mercat europeu el principal destí (sobretot França, Itàlia i Portugal) seguit dels Estats Units. Tech Rock també dissenya i fabrica material amb especificacions tècniques per a cossos professionals, com la policia o els bombers.



 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article