Les entitats financeres es podran deduir fiscalment les pèrdues derivades de la dació en pagament


El ministre De Guindos va anunciar ahir que es promourà la dació en pagament (el lliurament de l'habitatge a canvi de saldar el deute amb el banc) només per a famílies sense ingressos i amb tots els seus membres a l'atur. La mesura inclosa dins d'un 'Codi de Bones Pràctiques'  que el govern central vol promoure entre les entitats financeres té un caràcter voluntari  i els bancs podran incloure la despesa entre les deduccions fiscals.

Les associacions de consumidors consideren que la mesura anunciada per De Guindos és molt limitada i lamenten que en totes aquestes negociacions el govern només s'assegui a parlar amb la banca i n'exclogui les associacions representants dels consumidors i usuaris.

El ministre De Guindos, assegura que la deducció fiscal serà 'l'incentiu' perquè el sector financer s'aculli al 'Codi de bones pràctiques' que promou la dació en pagament per les famílies més desfavorides econòmicament i, entre d'altres, que almenys durant dos anys aquestes famílies en 'exclusió social' puguin residir en l'habitatge abans del ser desnonades.

Segons explica El Confidencial, el president de l'Associació Espanyola de Banca, Miguel Martín, ja ha avançat que la banca estaria disposada a acceptar la mesura sempre que les entitats s'hi puguin acollir de manera voluntària.

D'altra banda, el portaveu de la federació d'associacions de consumidors Facua, Rubén Sánchez, recordava ahir davant de la mesura anunciada, que les entitats financeres espanyoles han mostrat molt poca transparència fins ara, que les denúncies dels usuaris per incompliment de la legislació del sector han crescut de manera espectacular en els últims anys. Davant d'aquest fet, lamenta que el govern només proposi un Codi de Bones Pràctiques al que la banca s'hi pot acollir voluntàriament enlloc d'imposar-li mesures que realment protegeixin als ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article