'Menja't la terra' un nou projecte enfocat a potenciar el consum de proximitat


El producte local, la reducció d'intermediaris, tenir més informació de l'origen i el procés de producció del que posem a taula són valors cada vegada més estesos i darrerament són diverses les iniciatives que han nascut per promoure aquesta nova línia de consum.  Menja't la terra és un nou portal d'Internet que vol aplegar tota la informació que li pugui servir al consumidor de productes de proximitat. Es tracta d'un directori amb botigues de productors d'aliments ecològics i artesans locals. Informació de productes per a cel.lías, al.lèrgics i també de fires gastronòmiques que se celebren a casa nostra.

La plana és www.menjatlaterra.com compta també amb un apartat dedicat a fires gastronòmiques, ecològiques i artesanes de Catalunya i també informació de les diferents activitats que s'organitzen vinculades a la producció local.

De fet, la plana és un directori per a què els comerços i les cooperatives puguin veure què els ofereix cada productor i, a part, els que vulguin vendre a particulars on-line, també ho poden fer, però cadascú s'ho ha de gestionar, explica Àneu Cadena, promotora de la web.

En aquests moments, ja es pot visitar l'espai web per veure'n la distribució. Cadena, convida els productors, petits artesans gastronòmics, distribuïdors locals a aportar les seves dades per figurar en el directori. Es tracta que aquest sigui un punt virtual d'intercanvi d'informació amb l'objectiu final de beneficiar consumidors i petits productors locals. D'una banda, el consumidor es beneficia del contacte directe amb qui ha elaborat el producte i de l'altre, el petit productor té accés a una nova via de promoció dels seus productes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Maria Sancho Subirats Alcanar ( Montsia )
2.

Bona tarda.
Soc un pagès productor de cítrics ecològics, m’agradaria rebre informació del vostre portal.
Gracies

  • 0
  • 0
Gerard
1.

Una iniciativa molt interessant + de casa nostra = Endavant!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article