Una empresa catalana dissenyarà la seu de Nacions Unides a Llatinoamèrica


L'empresa catalana JG Ingenieros dissenyarà la seu de l’organització internacional Nacions Unides per a Llatinoamèrica i el Carib, un edifici de nova creació que s’ubicarà a Clyton (Panamà). El disseny del nou edifici comptarà amb certificacions que garanteixen l'ús de materials que respecten el medi ambient i vetllen per l’ús d’energies renovables.

JG Ingenieros i l’estudi d’arquitectura navarrès AH Asociados han guanyat aquesta licitació pública a través d’UNOPS (sigles en anglès de l’Oficina de Nacions Unides de Serveis per a Projectes). S’encarregaran de dissenyar les instal·lacions del nou edifici, que té una superfície de 30.000 m². L’oficina de Nacions Unides per a Llatinoamèrica i el Carib, que actualment té la seva seu a la Ciutat de Panamà, supervisa l’execució de 200 projectes en 10 països diferents.

El disseny del nou edifici comptarà amb la certificació LEED d’eficiència energètica, que assegura l’ús d’energies renovables i de materials que respecten el medi ambient. L’enginyeria començarà a treballar  els plans de disseny el pròxim mes de gener. Posteriorment, la construcció de l’edifici es licitarà per un import de 45 milions de dòlars i tindrà un termini d’execució de dos anys a partir del gener de 2012.

JG Ingenieros, amb seu a Barcelona i amb prop de 250 treballadors. Amb el suport d’ACC1Ó, l'agència del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, l’empresa va implantar l’any 2008 una oficina  internacional amb l’objectiu d’abordar exclusivament l’obtenció de projectes i licitacions a l’estranger.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article