Els hospitals Trueta i Arnau de Vilanova, els primers en obrir-se al capital privat


El Departament de Salut té previst convertir en empreses els dos grans hospitals de Girona i Lleida. Aquests centres començaran el procés de ser gestionats de manera independent de l'ICS a partir de l'any vinent, segons recull en una nota El País. A més, un bon nombre d'ambulatoris de les dues províncies també acabaran sent empreses públiques. El grau d'autonomia d'aquestes empreses encara ha de ser concretat pel govern i després aprovat pel Parlament.

L'ICS és ara mateix l'empresa pública més important del Principat i aplega un total de 40.000 treballadors en plantilla.

El Departament de Salut té projectat que a la llarga, els hospitals i centres d'assistència primària catalans  disposin de número d'identificació fiscal i que el capital privat tingui accés a la seva gestió, mitjançant societats mixtes o bé participades pels mateixos professionals, que a la pràctica serien accionistes d'aquests centres.

Amb aquesta novetat, es trencaria l'actual estructura de l'ICS i cada ambulatori derivaria els pacients a determinats hospitals. Amb més autonomia també es trobaran que els resultats de la gestió hauran de ser assumits pel centre, tan si hi ha superàvit com pèrdues.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article