L'administració s'acosta a la banca ètica


Aquesta vegada ha estat el Consell Comarcal de l'Alt Penedès el que ha acordat obrir compte a la banca ètica. Segons explica FETS (associació per al finançament ètic i solidari) el Consell ha aprovat l'obertura d'un compte de banca ètica en alguna de les quatre entitats financeres que operen a Catalunya;  destinar una quantitat inicial de 1.000 euros;  que les actuacions en matèria de solidaritat i cooperació del consell es gestionin mitjançant comptes de banca ètica.

El gest ha estat a partir de la moció presentada pel grup comarcal d'Iniciativa Verds, Esquerra Unida i l'Entesa (ICV-EUiA-E) i aprovada amb els vots a favor dels consellers dels grups polítics comarcals de CIU, PSC-PM, ERC, CUP-PA i ICV-EUiA-E, i dos vots d'abstenció dels consellers del grup polític comarcal del PP.

Es tracta d'un pas més en el compromís de les administracions públiques amb les finances ètiques. Així, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès se suma a l'exemple d'ajuntaments com Sabadell, El Prat de Llobregat o Manresa, que treballen des de fa temps amb la banca ètica o són socis d'alguna de les entitats.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article