La retallada a les fotovoltaiques ja comença a ser efectiva


La retallada retroactiva dels incentius a la pagesia i altres professionals que van instal·lar plaques fotovoltaiques ja ha començat a ser efectiva aquest mes perquè s’ha arribat al llindar d’hores de captació solar que marca la llei. El sindicat Unió de Pagesos considera lamentable que el govern de l’Estat hagi decidit aplicar la retroactivitat de la retallada, malgrat totes les accions de protesta que s'han portat a cap els últims mesos, fins i tot l’aprovació de la seva derogació al Senat, i que afecta, en total, unes 4.000 famílies catalanes i unes 55.000 a tot l’Estat.

El sindicat considera que la retallada és contrària a l’estat de Dret i que crea inseguretat jurídica a molts professionals agraris que van fer les seves inversions en plaques fotovoltaiques com a  activitat complementària per a la seva explotació després que les administracions fessin una intensa campanya divulgativa.

Davant d'aquest fet, Unió de Pagesos anima ara a tots els afectats a presentar reclamacions a l’Estat pels perjudicis ocasionats per les retallades, després que s’ha esgotat la quota d’hores de producció subvencionades per a aquest any. El sindicat recorda que les primeres demandes contra la pèrdua patrimonial per les retallades s’haurien de presentar abans que acabi el novembre, i la resta, una vegada s’hagin rebut les primeres factures en les quals hi constin les retallades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article