La crisi econòmica és "sistèmica"

Ho assegura el president del Banc Central Europeu Jean-Claude Trichet


La crisi és sistèmica i s'ha d'afrontar de manera contundent. Així ho ha reconegut avui el president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet. Una afirmació que el catedràtic d'Estructura Econòmica de l'IQS, Santiago Niño Becerra, ve repetint des de la publicació del llibre El Crash del 2010. Recordem que un dels seus últims pronostics situen la xifra d'atur en el 30% per al 2012.

Trichet, en la seva darrera compareixença com a president del BCE ha dit que governs i institucions europees han d'actuar de manera conjunta i ràpida. Qualsevol retard només contribuirà a agreujar la situació. Trichet, que ha comparegut davant la comissió d'Afers Econòmics de l'Eurocambra ha demanat coordinar els esforços per reforçar el capital bancari, facilitant el rescat de forma transparent i coherent.

Per crisi sistèmica entenem que el model actual de creixement està esgotat. El nostre estil de vida que gira al voltant del consum amb un creixement 'infinit' recolzat en la producció creixent i els llocs de treball estables hauria arribat a la seva fi. La crisi actual sistèmica és semblant al crash del 29 en el sentit que per superar-la caldrà un canvi en les formes de producció.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article