Gastroart ens acosta als productes locals d'excel.lència


Hostalric acull els dies 1 i 2 d'octubre una nova edició de Gastroart, emmarcada en la tradicional fira de Sant Miquel, durant la qual els visitants podran gaudir de degustacions gastronòmiques, veure demostracions d’oficis artesans, participar en tallers infantils d’artesania i de gastronomia, maridatges... La fira també inclou dues exposicions: una mostra de pintura feta amb vi, a càrrec d'Steven Foster, i una altra amb el nom 'Plats atípics i monotips'.

La fira celebra enguany la tercera edició i es basa en impulsar els productes gastronòmics de proximitat, de qualitat i artesans, a més d'incloure activitats formatives. La intenció és promocionar la gastronomia del territori com a eina de de desenvolupament econòmic, social i territorial.

El paper que juga Hostalric com a ciutat capdavantera es reforça amb el Domus Sent Soví, un centre que s'està construint i que té l'objectiu de fomentar l’interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d’identitat, a través de la combinació de tradició i innovació per descobrir i valorar els productes de la terra.

A més, a Hostalric es va constituir el Clúster d’Elaboradors de Productes Gourmet, un organisme que ha nascut per promoure la competitivitat del sector català de l’alimentació gourmet per tal de poder assolir amb garanties els processos d’innovació i internacionalització, mitjançant l’establiment de sinergies estratègiques, l’intercanvi de coneixements cientifico-tècnics o l’establiment de polítiques d’actuació comunes.

La fira Gastroart arrenca el 30 de setembre amb una proposta molt especial: una masterclass de còctels tradicionals, que es farà a les 20:00 hores al centre polivalent Serafí Pitarra. L'endemà Gastroart mostra tot el seu potencial amb les demostracions d'oficis artesans i l'exposició i venda de productes gastronòmics, que tindran lloc durant tot el dia al llarg del carrer Raval. A la tarda els més petits també podran entrar en contacte amb aquest món amb el taller infantil de cookies de carabassa, que es farà al claustre de l'Ajuntament a les 16:30 h. I per als adults, una proposta molt llaminera: un maridatge de ratafia i dolços del país, al centre Serafí Pitarra a les 17:00 h.

L'endemà continuen les demostracions d'oficis artesans i l'exposició i venda de productes gastronòmics durant tot el dia. Les altres activitats destacades del diumenge són les dues edicions del taller de cuina medieval 'El pa i l'almadroc' (Ajuntament – 10:00 i 12:30 h.) i un maridatge de vins i formatges catalans (centre Serafí Pitarra – 12:00 h).

A més, aquest any Gastroart presenta tres exposicions relacionades amb la gastronomia que complementen la proposta d'activitats, tastos i maridatges de la fira. Així, Can Imagination (c. Raval 34) acull una mostra de pintura feta amb vi, d'Steven FoRster; al Cau d'Art (Raval 12) s'hi podrà veure l'exposició 'Plats atípics i “monotips”'; mentre que el restaurant 4 Vents (av. Coronel Estrada 122) serà l'escenari de la mostra 'Obra Nova / Made in Hostalric', amb pintures i escultures mòbils també d'Steven FoRster.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article