Guia per consumir peix i marisc evitant-ne l'extinció




L'organització conservacionista WWF/Adena ha presentat a Barcelona la guia de butxaca per un consum responsable de peixos i altres productes pesquers. Diuen des de WWF/Adena que la sobreexplotació d'algunes espècies com el besuc, la tonyina vermella o el nero els està abocant a l'extinció i això obliga als consumidors a triar altres peixos per protegir els amenaçats. La llista és llarga i encara s'hi han d'afegir els llagostins de l'Atlàntic, l'esturió salvatge i el caviar, el peix espasa o el turbot. Segons la guia, els consumidors si que poden seguir comprant sardines, truites de riu, cranca o cloïsses i escopinyes de cultiu que no estan amenaçades. L'esgotament d'algunes espècies es deu a l'excessiu esforç pesquer, les pràctiques destructives i il·legals que han fet desaparèixer, per exemple, el 90% de les tonyines del món i l'esgotament de més del 80% de les pesques europees, explica WWF/Adena. La presentació de la guia s'ha fet a Barcelona coincicindt amb el Seafood Summit, un esdeveniment anual que reuneix a representants de la indústria mundial i organitzacions conservacionistas internacionals que treballen per l'eco-certificació pesquera. El cas de l'MSC, és l'exemple més clar de l'etiquetatge que garanteix que el peix o marisc procedeix de fonts sostenibles. En l'actualitat, existeixen 22 pesqueres certificades arreu del món que inclouen espècies com bacallà, salmó, anengada, lluç de Dover, vièires o llagostes, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article