Menjar fora de casa costa 240 euros al mes

La Federació d'Usuaris-Consumidors Independents, FUCI, ha realitzat un estudi sobre els hàbits alimentaris de més de 3.000 ciutadans de Madrid i Barcelona en relació a la seva jornada laboral. Un 84 per cent dels enquestats es veu obligat a fer un àpat o més fora de casa i la despesa mitjana que li suposa és de 240 eur/mes. La majoria de les persones que mengen fora de casa acostumen a triar restaurants propers al seu lloc de treball, que disposin de menús econòmics i equilibrats. Les amanides i els plats de cullera són l'opció preferida com a primer plat, mentre que la carn és l'opció més triada com a segon. Malgrat aquesta preferència per l'anomenada dieta mediterrània, el menjar ràpid segueix tenint molts seguidors en ser de fàcil i ràpid consum. Pel que fa a les begudes la majoria de les persones consultades coincideixen que l'aigua i la cervesa són, per aquest ordre, els millors acompanyaments per a un menjar. També s'ha constatat la tendència o no a reclamar davant d'un servei inadequat. Aquesta circumstància, vinculada segons els autors de l'estudi amb el ritme de vida en les grans ciutats i el poc temps disponible per a menjar, fa que siguin molt pocs els que demanin el llibre de reclamacions.

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article